Thursday, April 11, 2019

Ресните, които промениха живота ми



Ресни. Панталони с ресни, всъщност. Спомням си ги и до днес! Бях в трети клас (най-много четвърти) и толкова много ги харесах в един магазин, че бях най-щастливото малко човече, когато ги занесохме вкъщи! Почти не спах, защото нямах търпение да си ги облека на следващия ден за училище и тръгнах с най-големия ентусиазъм на невръстен моден любител с нова дрешка (който между другото пазя и до днес). И бях страшно щастлива да си се фръцкам напред-назад с тях докато преди часа по физическо едно момче от моя клас не каза пред всички, че имам грозни панталони и изведнъж всички решиха, че е прав. Стана ми толкова тъпо, че се прибрах в ужасно настроение и казах на мама - "Няма да ги нося повече никога тези панталони!" Само че нали бяха нови и няма как ей така просто да ги зарежа, мама взе една ножица и махна всички ресни. Спомням си как преметна панталоните на един стол в хола и каза - "Ето, вече нямат ресни, обикновени панталони са. Така ще ги носиш!"
Помня този момент толкова ясно и до ден днешен, защото тогава осъзнах едно много важно нещо, което с годините продължих да развивам. А именно, че повече никога няма да позволявам някой друг да ми дава тон в живота.  И че никога повече няма да се опитвам да бъда като всички други. Панталоните бяха символ за това. Без ресни - съвсем обикновени и бежови - бяха скучни и безинтересни и по никакъв начин не представляваха интерес за мен, а също така - не будеха онова чувство на вълнение. Затова налазих още поне метър по нервите на мама и й се примолих да зашие ресните обратно. И на следващия ден пак си ги облякох! И си ги носих с такъв кеф, че никой не посмя да каже нищо. Даже точно обратното - започнаха да ме питат от къде са :)
Не знам защо точно сега разказах тази история, просто така дойде. А и всеки път, когато си купя дреха с ресни, се сещам за панталона и неговата емоционална, поучителна и живото-оформяща история. Окей, може да звучи леко странно. Но истината е, че ако се замислите, ще установите, че до голяма част от житейските си прозрения сме достигнали в доста особени ситуации и различни предмети, места, понякога и хора, имат символично значение за тази промяна. Така сме например с моя любим Берлин, също. Но за това вече съм ви разказвала.
Идеята ми беше - единственото нещо, което има значение, е какво искате харесвате предпочитате вие самите. И какво ви кара да се чувствате щастливи.
А якето е от групата In & Out, която е едно от най-яките неща в социалните мрежи. Мацки, можем го!

Jacket: ZARA
Jeans: Stradivarius
Boots: Deichmann

Photo Credit: V Frame by Nikolay Yordanov

Follow Games of Fashion on:FACEBOOK // INSTAGRAM

8 comments:

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava