Wednesday, April 3, 2019

Защо изпитваме пролетна еуфория? Smart shopping и spring update


През последните дни съм в някаква безпричинна еуфория. Имам чувството, че очаквам да се случи нещо, само че не знам какво точно. Вчера съвсем случайно попаднах на една статия в стар брой на Paper Magazine, в която темата беше именно влиянието на пролетната еуфория. Оказа се, че това усещане си има съвсем логично обяснение. Наличието на слънце предизвиква тялото да произвежда по-голямо количество серотонин - хормонът, който ни кара да се чувстваме щастливи. Отделно от това, психологическо проучване сочи, че когато бъдат попитани "Кой звук в природата свързвате с щастливи мисли?", хората масово отговарят - песента на птичките. Пролетната еуфория, разбира се, прави впечатление и на маркетолозите, които още преди години затвърждават теорията, че колкото по-щастлив е човек, толкова е по-склонен да инвестира в моментни покупки, пътувания, попълнения за дома и т.н. Причината отново е чувството за нетърпение. Не знаеш какво точно очакваш, но подготовката за това нещо ти доставя огромно удоволствие - понякога дори по-голямо от самото събитие. Водещите модни и козметични брандове открито споделят, че пролетта носи със себе си увеличаване на продажбите, което пък бива предшествано от активна реклама. Затова пролетта е периодът, в който извършваме най-много необмислени покупки, които са материализиранта "проекция" на нашите представи. В този ред на мисли, бих посъветвала да си сложите цел да обмисляте новите придобивки по два пъти. За да огранича шопинга и да инвестирам във висококачествени устойчиви покупки, започнах да си изграждам правилото да обмислям всяко нещо по 2 пъти. Ако видя дреха, която мигновено искам, запазвам си линка към нея на телефона и преспивам желанието. После я преглеждам много подробно поне 2-3 пъти преди да тръгна да я купувам. Така от 6 потенциални покупки, действително поръчани имам 2. :) Даже сега като си разглеждам wishlist-ите в някои от любимите ми сайтове, си казвам "Какво изобщо съм си мислила?":D
В тази връзка, едно от нещата, които очаквам с огромно нетърпение тези дни е семинарът на Trending Topics - PR Strategies for New Market Entry, на който с моя колега и MD Иван ще бъдем гост лектори. Искам да ви разкажа толкова много неща по темата, защото реално отвъд Games of Fashion, работата ми е най-голямата ми страст. Много ще се радвам да си обменим опит и знания под някаква форма. Все още обмислям кой е най-подходящия формат. Ако имате идеи - давайте смело :)
И още един ъпдейт - нали си спомняте Грешният Дрешник? Той се завръща с пролетно издание! Все още нямаме точна дата, но организацията започва и тази година ще бъде още по-готино. Заедно с това търсим своята кауза за това издание. Задължително ще споделя повече, веднага щом имаме детайли, но ще бъде супер готино! Като цяло Грешният Дрешник ми е един от най-любимите проекти. Човек като си усети неговото нещо и вложи цялата си енергия там, гарантирано е, че ще се получат вдъхновяващи неща. Много се радвам, че около мен има толкова жени, които освен железни професионалисти, са и мили, вдъхновяващи и дейни. Не ми харесва израза Girl Power, защото в последно време ми се струва, че има повече негативно значение, но ако се откъснем от това - няма нещо, което да не можем да постигнем, ако си наумим!

И тъй като малко се отплеснах в размисли, връщам се на този outfit. Следвайки гореспоменатия принцип, прозрачният бомбър всъщност е единственото нещо, което си донесох от Милано и много се гордея, че не се поддадох на изкушенията по магазините. Търсех си точно нещо подобно за фестивалния сезон (да, тази година ще има такъв), но доста ми харесва и в градска среда. Искаше ми се да бъде нещо, което съвсем спокойно може да се облече в ежедневието, което е причината да не избера белия топ, с който го нося по принцип. Изчистена тениска отново е супер. А с тази пола сме в love-hate отношения откакто с огромен ентусиазъм си я купих миналото лято. Обожавам (почти) всичко, свързано с нея, освен един малък, но важен детайл - заради кройката - изцяло по тялото с цепка чак под коляното - трябва да правя по-малки крачки, когато вървя. Което за всеки друг не би било особено голяма драма, но не и за мен. Аз съм в постоянно бързане от едно място към друго, обикновено с приятно закъснение от 5 минути и бързи крачки, за да го наваксам. :) 
И докато сме на темата с бързите крачки... Дълго време се борих с тенденцията на големите груби маратонки и убеждавах сама себе си, че никак не са ми в стила. Докато все пак не реших да пробвам един чифт и се убедих, че не просто стоят страхотно, но са и мега удобни. Този модел FILA е от моите любими Deichmann, където има много подобни модели. Ако вие също се колебаете по темата с "големите маратонки", съветвам ви да погледнете тяхната селекция, защото има доста разнообразни модели като дизайн и цветове и шансът да намерите вашето си нещо е огромен. 

Skirt: Reserved
T-Shirt: H&M
Bomber: OVS
Чанта: Zara
Shoes: FILA от Deichmann

Photo Credit: V Frame by Nikolay Tordanov

Follow Games of Fashion on:

1 comment:

  1. Oh such a nice post. I really love your look especially the mesh jacket :)


    Please check out my latest post, too? I'd love to hear something from you! :)
    www.cielofernando.com
    FACEBOOK | INSTAGRAM

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava