Monday, March 25, 2019

Gothic spring



Мислех в следващия пост (тоест този, хе) да ви разкажа за Италия. Но после се замислих... кой разказва за Италия? Италия не може да се разкаже или запечата в снимка. Просто трябва да се изживее. Затова вместо средностатистическия травъл блог пост за страна, за която можете да се сдобиете с билет от днес за утре, включващ съвети, идеи и забележителности, които и без това си знаете, реших да сменя идеята си с малко модно вдъхновение.
Знам, че е малко по-dark от очакваното за пролетта, но истината е, че о-б-о-ж-а-в-а-м този тоалет! Ризата е едно от любимите ми неща в гардероба в този момент. Дойде при мен супер случайно (от позната от една Facebook група!?) и реших повече никога да не живея без нея. Тя е безспорно от типа statement pieces, които съвсем целенасочено започнах да добавям към гардероба си. Има дълга панделка, която се връзва на шията и благодарение на това най-после намерих достойното приложение на брошката, която Пламена от Blackout Label ми подари за рождения ден. (Плами, обичам те, знаеш го!)
Друга тенденция, която ми допада доста и се опитвам да интерпретирам и в ежедневието (до колкото е възможно), е съчетанието на няколко statement pieces в един тоалет. Такъв е случая с различните флорални принтове на чантата и обувките. Нека започна от чантата - пролетен флорал с преобладаващи студени нюанси и нетипичната за мен до този момент цилиндрична форма. Отделно от това много харесвам дръжката, защото е масивна и изчистена и също дава своя принос към цялостната идея. Между другото, брандът е испанският Bimby Y Lola, които в последно време са ми тотален фаворит. След дълго любуване на Instagram акаунта им и следене за sale-овете на сайта им, чантата е първата ми придобивка от тях. Тъй като нямат магазин в България, единственият начин за поръчка е онлайн. Но след като през следващите няколко месеца ми предстоят пътувания до Барселона и Мадрид, посещението на някой от бутиците им ми е в задължителния списък! Много се възхищавам не само на колекциите им, но и на начина им на продуктова презентация. Винаги търсят и успешно намират начин да се разграничат от познатото и клишираното.
В контраст на чантата пък са ботите с флорална бродерия от Zara в топли нюанси - червено, оранжево, жълто и сини акценти. Ако трябва да съм честна... не са най-удобната обувка на света, но пък са game-changer отвсякъде. Идеята за това съчетание отдавна ми се въртеше в главата, но имайки предвид ежедневието ми, в което трудно успявам да изляза от кецовете или ниските обувки като цяло, чак сега дойде моментът да го пресъздам. Знам, че някъде бях обещала да огранича черните покупки (и вървя в тази посока доста успешно), но с оглед на двата акцента в случая, мисля че може да ми бъде простено :D

Риза: Zara
Панталон: H&M
Боти: Zara
Чанта: Bimba Y Lola

*Photo Credit: V Frame by Nikolay Yordanov

Follow Games of Fashion on:
FACEBOOK // INSTAGRAM


1 comment:

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava