Monday, July 9, 2018

City Temp


Преди време някой някъде ми беше лепнал определението "...като едно типично градско момиче, Преслава...еди-какво-си...", което тогава ме накара леко да ми се догади, най-вече заради частта с "типичното". Цял живот се опитвам да избягам от подобни категорични категоризации, но все някъде ще се намери някой, който не те познава достатъчно, но все пак е готов да те дари с някакво определение, с което просто трябва да въздъхнеш и да се примириш.
Та така или иначе, имайки предвид факторите: 1. че съм момиче и 2. че живея в град, може да се каже, че с втората част от твърдението бих се съгласила. Живота ми винаги е бил доста динамичен и никога не ми е оставало време да поскучая. Преди си го обяснявах с неизбежно по-бързите темпове на живота в града. В последните 2 години обаче тази динамика достига впечатляващи висини. Нормалното състояние, в което човек може да ме засече, е на супер бързи обороти по улиците, носеща хиляда неща в ръце и бързаща за среща, събитие, работа, снимки, автобус или такси. И колкото и добре да осъзнавам всичко това, не мога да спра да се въвличам и в най-различни проекти, познанства и начинания. Просто няма да съм аз, ако нещо ми звучи интригуващо и не пренаредя целия си така или иначе запълнен на макс график само и само да вкарам още нещо в него. С оглед на всички тези задължения и хроничното бързане, развих навика да залагам повече на кецовете и маратонките при обувките, а за дрехите - на удобните кройки и леки материи (най-вече през лятото) Нищо, което ще ми създава дискомфорт и ще ме забавя, така да се каже ;)
Затова с огромно щастие приветствах този панталон в гардероба си. Подарък ми е от мама, която го е купила от малко магазинче в Ловеч (!) и е любимата ми находка от месеци насам. Супер е удобен за лятото и макар че този път реших да обуя любим чифт високи сандали, изглежда страшно добре и с Converse-ките ми. Тъй като с този страхотен принт на палмови листа панталона безспорно е акцентът на тоалета, за горната част е достатъчна бяла ленена риза, която за да не бъде съвсем скучна, е в компанията на любимо statement колие от Blackout Label. Направено е от стар телефонен кабел, свински опашки, тел и макраме.... WHAAAAT??? Обожавам го!
А малката кръгла плетена чанта от Zara се превърна в доста любим аксесоар за лятото, защото освен, че е много сладуркса, е и страшно удобна и побира неочаквано много неща :D
Между другото, през пролетта, лятото и есента почти няма сила на света, която да ме вкара в градски транспорт, ако дестинацията ми може да бъде стигната и пеша. Всеки ден за работа (35-40 мин.) минавам по различни маршрути в зависимост от настроението ми. Обичам градския пейзаж сутрин - забързан, оживен и вълнуващ. Но любимият ми маршрут минава покрай операта. Понякога от някои от отворените прозорци се чуват звуци от пияно... денят ти просто няма как да не започне с усмивка! :)

Риза: LC Waikiki
Панталон: unknown
Чанта: Zara
Колие: Blackout Label
Обувки: Bershka

Photo Credit: Nikolay Yordanov

Follow Games of Fashion on:

4 comments:

  1. thanks for sharing this games of fasion blog....good collections...
    fraudulent activity

    ReplyDelete
  2. thanks for sharing this games of fasion blog....good collections...
    fraudulent activity

    ReplyDelete
  3. Hi, I love this article very much and pics. . I hope u like this https://youtu.be/SSq-An9TLQw

    ReplyDelete
  4. She is awesome! beautiful girl with stunning outfits.
    Sharing shopping place in chandigarh

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava