Saturday, July 2, 2016

17 Reasons To Love Summer!



 Сутрешната аларма е по-приятна, в гардероба има много повече неща за обличане, на работа е по-забавно, всичко е по-интересно, хората са по-спокойни и усмихнати... лято е! И нито задушаващата жега в градския транспорт, нито стичащите се капчици пот по гърба, нито нуждата да вземеш поне шест-седем душа през деня, нито слънчевите лъчи, които стоплят всяка напитка в ръцете ти за броени минути... не са в състояние да повлияят на любовта ми към този сезон.
Аз съм летен човек. Месеците на парещо слънце са моето време!
Затова днес реших да споделя с вас моите 17 причини да обжавам лятото!

1. Летните материи
Като човек, който обича и носи основно рокли, няма как да не отдам заслуженото внимание на фееричните летни материи, които държат прохладно през деня, но и изглеждат страшно сладурски в движение. Освен това много често смяната единствено на обувките е достатъчна да създадем един съвсем различен тоалет, който от ежедневието да премине към по-специалните случаи.

2. Продуктите за тяло
Съвмесм скоро ще ви разкрия защо слънцезащитата е толкова важна за мен. Тук ще спомена само, че обожавам миризмата на слънцезащитните продукти. За мен тя е леко тежка и наситена, но с много специфичен отенък, който ми напомня за летата на Албена като дете. Всяка сутрин преди плаж всички минавахме през майка ми, която стоеше на хладната каменна маса в градината и наред ни мажеше със слънцезащитни кремове :D От тогава си спомням мириса им и много силно ги асоциирам само с приятни моменти.

3. Храна и напитки
Има някои неща, които ям или пия само през лятото. За напитки това са мента със спрайт, мохито и скрежина. За храна това са царевица и цаца. Не че през останалото време от годината няма къде да се намерят, просто консумацията им не носи същото удоволствие като през лятото... на плажа... да речем :D


4. Музика
Не случайно известният термин е Summer Jam. Няма Winter Jam, Fall Jam или нещо подобно... По традиция най-готините парчета излизат през лятото, когато имаме и най-много желание да се забавляваме! Създаваме спомени на опредлени песни, мелодии или текстове, които след това ни топлят цяла зима
П.С. Кой е вашия Summer Jam това лято?

5. Пътуване
И понеже летните дрехи не заемат много място, и понеже през лятото човек има нужда единствено от къси панталонки и тениска, пътуването е много по-лесно! Всичко се побира в една раница, която мяташ на рамо и си готов за следващите два-три дни на някоя готина дестинация с весела компания.

6. Вечерите
Едно от най-любимите ми неща през лятото са вечерите, когато не е горещо, но пак е толкова топло, че спокойно можеш да се разхождаш по къси панталонки, потник и сандали.

  
7. Изгревите
Изгревите през лятото са ужасно красиви! Осветени в най-различни багри и толкова обещаващи!

<3 p="">8. Намаленията
Мислехте си, че ще го пропусна, нали? Е, не! Блогър съм... все пак... и тези неща са ми до болка познати :D Летните намаления в любимите магазини са черешката на тортата през този и без това страхотен сезон! Още по-готиното е, че наравно със зимните и есенните колекции, с етикет SALE са и летните дрехи, аксесоари и обувки. Затова никога не е лоша идея да изчакате средата на юни преди да напълните гардероба. Моята тактика обикновено включва подробно разглеждане на колекциите и онлайн магазините на любимите брандове, за да се предпазя от необмислени покупки :D

9. Череши и грозде
За човек, който не може да живее без плодове и зеленчуци, лятото е перфектният сезон! Най-вече когато става въпрос за череши и грозде! Очаквам ги с нетърпение цяла година и им се наслаждавам с най-огромно удоволствие!
 
10. Почивките
Онова гъделичкащо чувство да оставиш работата зад гърба си и в следващите няколко дни да мислиш единствено за това как по-лесно да хванеш тен или до къде да се разходиш, за да видиш залеза по-добре.

11. Светлината
Светлината, когато пътуваш с кола привечер, точно на здрачаване и пътя пред теб е окъпан в златисто-розова светлина от залязващото слънце и оцветеното ярко небе.

12. Сутрешните кросове
Когато слънцето вече е изгряло и е достатъчно светло, за да се чувстваш комфортно, но все още не е станало горещо. Това е най-приятното време за крос в парка под сянката на високите дървета.

13. Вариациите на кафето
За любителите на кафето (като мен) лятото предлага страшно много вариации на кофеинови напитки. Всякакви фрапета, чокофредота, латета, айс-кафета и т.н. с най-различни вкусове, сиропи, украси и какво ли още не!

14. Празните заведения
Но само отвътре! Всички са на външните маси и когато влезеш в едно заведение, вътре се разхождат само сервитьорите, които преминават покрай бара, за да вземат поръчките и отново излизат навън, където е препълнено с хора. Сближените маси не притесняват никой, а шанса да видиш някои познат е огромен и много приятен!

15. Балкана
И в случай, че за малко искаме да си починем от летните жеги, красивият ни Балкан е насреща за разтоварващ уикенд в планината, където градусите са малко по-ниски, а природата през лятото е толкова пищна и красива, че дъха ти спира.

16. Активности
Езда, ролери, колоездене, бънджи, парапланер, водни ски, off-road... всяка Out-door активност е по-лесна за случване и далеч по-приятна за изпълнение през лятото!

17. Морето
Щом споменах Балкана, няма как да пропусна и морето! Тук, в Гърция, в Турция, на някой остров... няма значение! Морето е там и ни очаква, за да напълни съзнанието ни със спомени, които ше ни топлят през зимата и ще ни карат с истинско нетърпение да очакваме следващото лято!


Ще се радвам да науча дали вие също споделяте някои от моите 17 причини да обожавам лятото! И ако да - кои? :)
И също - има ли нещо, което аз съм пропуснала, но вие бихте добавили към този списък?

Пожелавам ви страхотен уикенд! :)

*Photo Credit: Petia Cholakova

Follow Games of Fashion on:
FACEBOOK // INSTAGRAM

2 comments:

  1. Винаги съм казвала, че лятото за мен е най-омразния сезон, защото не мога да понасям жеги, но през 2014-та получих просветление и излях любимите си неща, свързани с него, в пост - http://www.ninahaveheart.com/2014/08/blog-post.html
    Миналата година пък за първи път усетих липсата на топлината, след като се захлади. Явно нещо се промени и вече определено мога да кажа, че харесвам лятото, хаха. А от твоите неща - храна, пътувания, вечери, планината - да, да, да, да! :3 <3

    ReplyDelete
  2. Съгласна съм с всичко, но аз бих добавила и педикюра <3 хаха
    Зашото от него има истински смисъл само през лятото :))

    пс. Роклята е един път! :))

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava