Tuesday, February 12, 2019

Алтернативен 14 февруари

Поради една или друга причина така се получава, че през по-голямата част от живота си съм попадала все в мъжки компании. Не че нямам супер близки приятелки, които много обичам, но чисто като цифра - момчетата преобладават. Знам, че на пръв поглед изглежда странно - Преслава с модния блог и дрешките в мъжка компания!? Но всъщност е така.
Гледам на това като на плюс. Защото благодарение на стечението на обстоятелствата, никога не съм имала време и желание да седя в някой бар и да бичвам в стил "Секса и градът" за това колко са странни мъжете, как са виновни за всичко и такива истории. Замислям се за това и малко преди Свети Валентин. Нищо лично, но не харесвам този празник. Цялата концепция за "ден на любовта" никак не ми понася и не мога да се припозная в нея. Не виждам логична причина любовта между двама души да се уеднаквява с тази на всички останали хора по света в един и същи ден от годината, когато е много по-логично е тази специална връзка всеки да отбелязва по различен и уникален начин. Даже малко ми е кофти за целия натиск и очаквания, с които е обвързан този ден. Цветя, бонбони, плюшени мечета, картички, ресторанти. Всичко е по-скъпо с поне 10 лева, защо нали е Свети Валентин... Малко ми е кофти и за господата, защото харесват - не харесват 14 февруари, от тях се очаква действие. 
Затова реших да дам няколко идеи за алтернативни "подаръци", които 1. не струват нищо или 2. са съвсем символични. И в двата случая обаче са все неща, които наистина ще зарадват половинката ви и по никакъв начин не са обвързани само един ден от годината. Точно обратното - оставяйки 14 февруари на страна, подобни комплименти са не само хубави, но и препоръчителни от време на време.

Седни и изгледай един мач с него.
Искаш равенство във връзката? Ама наистина! Ами седни и изгледай един мач с твоя човек. Да не мислиш, че на него му е супер интересно да гледа романтична комедия след романтична комедия (или в моя случай - хорър филми) с теб? Ама го прави! Защото те обича. Затова направи този жест за него. Остави го да те посвети в страстта си към спорта и слушай наистина - от уважение и защото ти пука за него ;)

Масаж.
При мен това е магическа дума! Аз о-б-о-ж-а-в-а-м някой да ме чешка по гърба и знам, че на Цонко му е мега досадно понякога. Особено след дълъг и изморителен ден това е буквално последното, което му се прави. И въпреки всичко супер рядко ми отказва. Всеки е натоварен и напрегнат в ежедневието и един подобен жест като масаж преди лягане или докато гледате филм/сериал е супер мил.


Той с твоите и ти с неговите
Нали искаш приятелките ти да го харесват? Същото е и при него. Затова - направи нещо мило за него и приятелите му. Например - покани ги на по бира и се постарай да ги опознаеш. Както се казва - човек е своите приятели. Иначе не виждам начин как ще проработи :)

Глезене.
Погледни го така - по същия начин, по който на теб ти харесва да ходиш на маникюр, падикюр, фризьор и т.н., на него би му допаднало глезене от някакъв тип. Като например посещение в Barber Shop. Първо е практично и второ - приятно, защото там атмосферата винаги е супер приятелска и айляшка :) Мислех си да подаря ваучер за Barber Shop на Цонко, но няма сила на света, която да го накара да отиде на бръснар. Затова реших това да е подаръка ми за Ники - фотографът зад Games of Fashion и един от най-близките ми хора. И тъй като Barber Shop са чудни хора, задно решихме да подарим един ваучер и на един последовател на блога. Играта може да видите на Facebook страницата - тук. Надявам се, че някоя дама ще успее да зарадва своята половинка! :)


Аз ви пожелавам успех! И да прекарате както намерите за добре този 14 февруари. Все пак, тогава честваме и деня на виното. Cheers!

Follow Games of Fashion on:
FACEBOOK // INSTAGRAM

5 comments:

  1. Много сте сладки, много ми хареса този пост <3

    ReplyDelete

  2. Nice! you are sharing such helpful and easy to understandable blog in decoration. i have no words for say i just say thanks because it is helpful for me.

    Kato Polymer Clay Tools

    ReplyDelete
  3. I am looking to buy casio original g Shock in Pakistan, I just found this site www.casiocentre.com from google . is this site is verified or not, please guide ..

    ReplyDelete
  4. This is interesting. Love your fashion blog. Cheers!

    Thank you,
    best tailor in bangkok

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava