Tuesday, June 5, 2018

Изкуството да забавляваш сам себе сиСред многото ценни уроци, които съм научила от баща си, безспорно най-важните два се свеждат до:
1. Да се пазиш винаги!
2. Човек не трябва да се взима много на сериозно!
Първият урок ме е запазил жива и здрава до ден днешен и ще продължава да ми кънти в главата всеки ден. Но втория съвет ми помогна изключително много да.... абе да порасна :)
Ако трябва да си призная, до преди няколко години бях ужасно несигурна в себе си. В по-голямата част от времето си мислех "Ама какво ще си помислят хората?" Беше ужасно! Бях най-влудяващия перфекционист на света (поне в моя свят). Прекарвала съм часове пред огледалото, опитвайки се да доведа всеки един детайл в облеклото, косата и цялостния си вид до съвършенство. Нещо, което е изключително досадно и... да си го кажем - невъзможно. Имало е случаи, в които закъснявам за дадена среща или уговорка или дори за лекции, защото вместо да изляза от вкъщи - стоя и се преобличам, докато не съм абсолютно доволна от всяко едно нещо в себе си. И ако все пак е имало случаи, в които някой детайл в облеклото или прическата ми не ми е харесвал, константната ми мисъл ще бъде: "Дали хората ме гледат?", "Дали някой ще го забележи?"
Не знам точно как и кога осъзнах, че НЕ СЪМ ЦЕНТЪРА НА МИСЛИТЕ на всеки човек, но това беше най-важното осъзнаване в живота ми! От тогава, всичко се промени! Защото тогава се научих на 2 неща:
- Истински да обичам себе си;
- Да откривам забавната страна на всяка една ситуация - добра или лоша.
Например, спомням си един случай преди интервю за работа, когато се олях с кафе по бялото си сако... след като вече закъснявах с 5 минути така или иначе. Но ако не се бях оляла никога нямаше да се сдобия с един от любимите си шалове, който купих в последния момент от най-близкия магазин, за да прикрия гафа си :D Или пък един случай, в който отидох на много важна среща с риза (!), облечена на обратно. Събеседникът ми така се разсмя като се обърнах и видя етикета, че изгрухтя, което пък разсмя мен и накрая излязохме, за да допроведем разговора си на по бира в близкия парк. lol 
Като цяло трябва да не ти пука! Напоследък много неща ми се струват прекалено подредени и досадно е нагласени. Сякаш някой иска да ти изкрещи - ВИЖ МЕ, ЖИВЕЯ В ПЕРФЕКТЕН СВЯТ! Само че това е невъзможно, а ако беше възможно... би било ужасно отегчително. Във времето, в което Instagram фийда е по-подреден от живота ни, започвам да виждам несъвършенствата за много по-очарователни и интересни. Защото всеки един момент си заслужава вниманието ти. И веднъж щом се откъснеш от този досаден перфекционизъм, ще откриеш колко по-забавно може да бъде всичко.
А през цялото време това е зависело изцяло от теб!

Shirt: Terranova
Skirt: H&M
Bag: Bershka
Sneakers: Adidas

Photo Credit: Nikolay Yordanov

Follow Games of Fashion on:
FACEBOOK // INSTAGRAM

3 comments:

  1. Nice Blog
    Virtual Reality Games
    Latest VRChat room is an online community free to play much multiplayer virtual reality online video games.

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava