Friday, January 19, 2018

Зимата - наръчник за употреба и усмивки


В разгара на гриповете, дървените ваканции, сезонът на падането по дупе по заледената земя и неминуемата зимна меланхония, в която ми споделят, че са изпаднали все повече мои познати, аз отказвам да се предам и да се дам на което и да е от гореизброените неща. Е, добре, падането по дупе го регистрирах вече за тази зима, но на другите съм твърдо решена да устоя. Само отбелязвам, че пиша тези редове докато Цонко е в спалнята с хиляда градуса температура, така че каквъв е шансът да не се усмихне и на мен? :D
Но въпреки това днес реших да споделя своите предложения за справяне със зимата и нейните недостатъци.
Не знам къде ще те намери този пост, но се надявам където и да си, да те развесели или поне - да те накара да се усмихнеш!

Стара страст
Нали знаеш как еуфорията от това да откриеш цял микс от нови и страхотни песни те държи много време? Непрестанно пускаш на рипийт, нямаш търпение да зазвучат в слушалките ти и драматично си припяваш любимите си думи? Повярвай ми, емоцията от това да преоткриеш любими ретро песни е същата, ако не и по-голяма. Не е задължително все още да харесваш изпълнителя и още по-малко задължително е групата изобщо все още да съществува. Но преди да се усетиш ще си в 95-та и ще крещиш: KEEP SPENDING MOST OUR LIVES LIVIN IN A GANGSTA PARADISEЕЕЕЕ....

Нова страст
Следващото обещавам да НЕ е "Нещо синьо", че този пост май ше отиде в друга тематика :D
Но новата страст като усещане е абсолютно същата като старата - кара те да се вълнуваш и кръвта ти да кипи.

Туршия и лютеница
О, да! Правилно четеш. Остави ги онези био приказки - чия, киноа, авокадо, дрън-дрън. Дето се вика... баба ти само чия е яла. Ама да си я спомняш болна? О, не! Кой ти има време за някакви смешни грипове като четири-пет внука чакат мекици, баница и т.н.
Един отличен лекар веднъж ме посъветва винаги да си задавам въпроса: "Какво са яли хората едно време през зимата и какво през лятото?" Отговорите на този въпрос са единствените правилни. Останалото си е мода :)
А и какво по-био от туршия и лютеница през зимата, които са били приготвяни пред очите ми?

Социален спорт
През зимата спортът е дори по-наложителен от през лятото! Тук обаче не става въпрос да се затвориш в един фитнес и да блъскаш като луд. Зимата е асоциален период, затова остави на заден план самостоятелните активности. Избери си готин групов клас, който да посещаваш с удоволствие. Може да се запознаеш със страхотни хора!

"Довечера къде сме?"
Знам, знам, че на -10C мотивацията за излизане е значително по-ниска, отколкото през лятото - да речем, но това не означава, че трябва да се превръщаме в зимни мечки (освен ако не става въпрос за Лео Ди Каприо, хохо) и да тичаме към хралупата веднага след работа. Вади списъка с всички приятели, с които все отлагате да се видите и без повече извинения!

"Ало? След половин час в нас."
Събери група приятели вкъщи. Какъв по-добър начин да се отървеш от зимния студ и меланхония от това да напълниш дома си с хора, да си говорите на най-различни теми, да се шегувате един с друг и да... пийвате. Обожавам да се събираме вкъщи. Даже и ако е, за да може моите момчета (названието ми за предимно мъжката ни компания с Цонко) да има къде да гледат мач или да си направим шот вечер.
Освен това... всички обичат домакините на събирания. Изпробвано! :D

Това кафе с YouTube ли го предпочитате?
Ставаш и имаш две задачи - едната е да пуснеш кафе, а другата - музика. И да не забравиш да си танцуваш! Няма нищо по-зареждащо сутрин!

Нещо да добавиш? За добрата кауза и доброто настроение, разбира се! :)

Follow Games of Fashion on:
FACEBOOK // INSTAGRAM


No comments:

Post a Comment

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava