Monday, January 29, 2018

11 неща, които научих от социалните мрежи


1. Хората търсят автентичност - на мнението, на решенията, на впечатленията. Всичко #fake е лесно да се различи от истината.

2. Социално активните хора обикновено са социални и в реалния живот. Но не е задължително.

3. Можеш да разбереш някои неща за характера на човека от хаштаговете, които използва.

4. Тази част от живота си, която хората показват в социалните мрежи, е не повече от 20%. Не е възможно да твърдиш, че познаваш някого, защото го следиш някъде.

5. Снимките тип "О, не знаех, че ме снимат!" обикновено са най-трудни за постигане и са резултат от поне 30-тина опита. В добрите дни.

6. Пропорционално на броя последователи в социалните мрежи се увеличава и нивото на заслужено доверие към теб.

7.За поддържането на едни успешни социални профили е нужна инвестиция от изключително много време и не малко средства.

8. Има два тип хора - такива, за които профилът на Николета е най-интересното нещо на света и други - свесни.

9. Това, че някой е популярен по принцип, не означава, че е задължително да ти харесва и на теб. За всеки влак в социалните мрежи си има пътници.

10. Има много начини да станеш популярен в социалните мрежи (и не само). Скандалът е най-бързият от тях. Допълнителни точки, ако направиш видео/пост за това колко си невинен и как страдаш от цялото това внимание.

11. Ако някой качва сторита, на които много видимо иска да покаже колко се забавлява на дискотека, бар, парти, концерт... то това мероприятие със сигурност е доста скучно.

Бонус +1: Социалните мрежи трябва да се използват изключително умно.

И така, това са моите лични 11+1, породени от проучвания, професионални задължения в тази сфера и личен опит. Социалните мрежи безспорно са опият. Те са и средството, което ме е запознало с някои от най-любимите ми пиленца (приятели, демек) Но с тях трябва да се борави изключително внимателно и най-вече - без нито за секунда да губиш представа за реалността - кой точно си ти, какво можеш да предложиш на света и заслужил ли си нещата, които искаш в замяна? Без значение колко красиво изглежда всичко през екрана на телефона ти. :)
Ако вие също имате наблюдения, ще се радвам да ги чуя.

Follow Games of Fashion on:
FACEBOOK // INSTAGRAM


1 comment:

  1. Радвам се на възможността, че можеш да имаш връзка с всеки, който ти потрябва, по всяко време. Но, от друг страна, наиситна губим връзка с реалността, а и с това кои сме. В интернет можем да бъдем всеки, да слушаме каквато музика искаме, да изглеждаме безупречно. Най-вероятно докато си качваме наконтената снимка с къса рокля, грим и токчета, сме по пижама и пантофи, вкъщи, с махморлук. Никой не показва тъжната страна, никой не се оплаква, всеки се хвали и фука. Малко е тъжно и не искам да знам накъде ще отиде.

    Рада

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava