Tuesday, August 9, 2016

Time Traveler (ПОдЛЕЗНО)



За мен думите имат тежест. Винаги са имали. Това е моят начин на изразяване.
Иска ми се да можех да нарисувам емоциите си, да ушия идеите си или да ги сглобя в колаж... но не мога. Думите са моето "нещо"
Преди почти четири години именно те започнаха Games of Fashion.
През тези толкова разнообразни и бързо променящи се (почти) четири години разбрах колко  различни могат да бъдат начините за изразяване, които хората откриват за себе си. За мен те са събрани в този блог, който е неделима част от мен, и който споделям с вас с надеждата да вдъхновявам, радвам и усмихвам. За други това могат да бъдат дизайните, клиповете или пък графитите* - създадени със същата любов и отдаденост, за да пораждат същите чувства. 
*И не, тук не става въпрос за случайни и напълно бездарни драсканици върху сгради, табели и огради!

Случайно попаднах на информация за проекта ПОдЛЕЗНО (виж ТУК). Мисията е следната: "Нашите цели: насърчаване използването на подлезите; безопасността им; промяна на предразсъдъците и възприятието на населението по отношение на тези пространства; включване на населението в цялостния процес на промяната."Aко някога имаш дори най-малката възможност или способност да направиш света малко по-добро място, да накараш някого да се усмихне, да се почувства добре, да го вдъхновиш... то неминуемо трябва да го направиш с или без признание.
И те са го направили! Които и да са! Умението да превърнеш нещо съвсем обикновено (дори често грозно) в изкуство винаги е пораждало единствено възхищение у мен и не веднъж съм разказвала за това тук.
 
 Процеса на работа върху "Пътуване със времето" :)

Тематиката е "Пътуване във времето", а изумителните графити са го превърнали в страшно интересно място. И ако досега съм гледала да преминавам по-бързичко през подлезите и отново да изляза "на повърхността", то в този (бул. „Ботевградско шосе” и ул. „Александър Екзарх” в кв. „Подуяне”) се мотахме поне час докато не само правехме снимки, но и много вниматело разглеждахме всички рисунки. Случвало ли се е друг път такова нещо??
Тук споделям с вас любимите си графити и ще се радвам да науча кой ви допада най-много и защо? :) Какви са смисъла и посланието, които вие откривате?

Roots 

Color draw me

 Take me there for a walk

We are all friends here :))

Mood-y girl is what I am not

One more... please!

Curly Rays in Space

(time) traveler

*Photo Credit: Vibrant Frame by Nikolay Yordanov
Ако сте прочели този пост сигурно забелязахте как на няколко места съм написала, че Games of Fashion е на ПОЧТИ четири години :)) Really big thrill for me!!
Очакват ви много изненади и усмивки, затова Stay Tuned :))

Пожелавам ви страхотна седмица!

Follow Games of Fashion on:

No comments:

Post a Comment

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava