Thursday, July 28, 2016

That Girl's Summer Soldiers



Нали се сещате всички онези неща, които по презумпция знаем отлично, но много често не спазваме. "Не се храни късно вечер!", "Не си върти косата!", "Пий минимум 1000 литра вода на ден!", "Премисли поне половин час преди да купиш някоя нова дреха, за да си убеден, че я искаш!", "Нанасяй слънцезащитен продукт преди да излезеш от вкъщи - винаги и задължително!"...

Добре де, гореспоменатите неща много силно важат за мен, но съм сигурна, че поне една/един от вас също може да се припознае в тях. :D Особено последното! Трява да призная, че заради удобното извинение "Аз още съм млада" се е случвало доста да неглижирам грижите за кожата си и си е чист късмет, че до сега лицето ми не е пострадало заради всички изпитания, на които съм го подлагала. А слънцето е най-голямото от тях!
Аз съм от хората, които обожават да прекарват време както на плажа, така и в планината. Препичането на слънце (и съпътстващото го нищоправене) е най-добрият начин истински да си почина. Без музика, без книга, без списание... просто ей така с празна глава под слънчевите лъчи! 


Преди години, когато най-после стигнехме до плажа след няколкочасово шофиране, набързо намазвах тялото си с първото слънцезащитно кремче, което попаднеше пред очите ми, и се втурвах в морето. По стара традиция обаче всяка година лицето ми изгаряше зверски заради липсата на защита и неблагоприятната й комбинация със солената вода. И се започваше едно щипене, мазане с какво ли не, носене на шапки във водата и т.н. :D
Сега като си припомня някои случаи, цяло чудо е, че не съм си обелила кожата и не са ми се образували гигантски петна!


С течеие на годините, разбира се, доста неща започват да се изясняват, сред които и това колко е важна слънцезащитата за кожата на лицето и цялото тяло! И ако преди не ми пукаше какво точно кремче е взела майка ми на семейната почивка, сега изключително внимателно подбрам продуктите, които използвам. Намерила съм правилната комбинация за себе си, която включва няколко продукта с различни фактори и действия. Не стъпвам на плажа без предварителна цялостна подготовка и един несесер само със слънцезащитни продукти.

И макар че вече посетихме морето за няколко кратки и страхотни дни, не успях да изгоря нито на едно място, което си е личен успех! :D За втората (и по-дълга!) почивка, обичайните заподозряни вече са на линия в несесера и очакват скорошно отпътуване!
Ето бърз преглед на 4-те продукта, които задължително взимам с мен :)


BIODERMA Photoderm MAX SPF 30+ Прозрачен спрей
Имах удоволствието да се запозная с този страхотен продукт покрай съвместния проект с BIODERMA и списание MODA и страшно много ми допадна!!! Хареса ми, че за разлика от много други слънцезащитни продукти, той е силно хидратиращ и оставя кожата с приятно свежо усещане. Освен това е доста икономичен! На плажа го използвахме (без да преувеличавам) около 10-тина човека три поредни дни и все още имам предостатъчно за още една почивка! Освен това помага за по-бързото придобиване на готин бронзов загар!


*Вижте видеото с по-добро качество ТУК :)

La Roche-Posay ANTHELIOS SPF 30 - спрей
Това е продукта, който използвам за основа на цялата слънцезащита още преди да съм тръгнала към плажа. Много е приятен и лек, разнася се бързо и има страшно приятен аромат! Това което ми харесва в Anthelios е, че много помага на силно чувствителната към слънцето кожа и издържа доста дълго дори и след къпане и подсушаване с хавлия. Аз повтарям нанасянето му чак когато усетя леко парене, което обикновено е след няколко часа. Понеже се разнася много лесно е нужно малко количество за цялостно покритие и защита :)

La Roche-Posay ANTHELIOS XL SPF 50+ - спрей
До Anthelios XL достигам в най-горещите часове на деня! Никога не съм разбирала хората, които си тръгват от плаж, защото слънцето е прекалено силно (в ранния следобед), защото за мен тогава е най-приятно! Този продукт осигурява много висока защита на кожата и я предпазва от вредните влияния на силното слънце, което обаче в никакъв случай не означава, че трябва да бягате от сянката, за да придобиете страхотен тен! Най-правилното решение е да редувате времето прекарано на слънце с това на сянка горе-долу в равни количества. Тъкмо повод да отскочите до някое плажно капанче за една срудена бира! :D Anthelios XL е много приятен за употреба заради нежната му ароматизирана текстура и хидратиращото усещане, което оставя. :)


BIODERMA Photoderm MAX SPF 50+
Photoderm MAX SPF 50+ веднага се настани в сърцето и несесерчето ми. Страшно е удобен за използване, има много приятна миризма, страхотен е за пътуване и е в много удобна (и специално предпазена) опаковка. Всичко, което е нужно, за да си осигурите висока слънцезащита, е да напръзкате срещу кожата си от разстояние 10-15 см и... това е! Макар че е водоустойчив много често го нанасям когато изляза от водата и изсуша кожата си, за да съм сигурна, че е защитена и хидратирана :)


P.S. И щом си говорим за грижа за кожата, не пропускайте да научите повече за страхотната инициатива на La Roche-Posay - Skin Chekcer, с която имах удоволствието да се запозная по-подробно на едно много приятно и информативно събитие :)
#SaveYourSking #SkinChecker
Виж ТУК!


*Photo and video credit: Milena Georgieva & Petia Cholakova

А кои са вашите Summer Soldiers?
Пожелавам ви страхотна седмица!

Follow Games of Fashion on:

4 comments:

  1. Много приятно четиво и интересен пост. Всички продукти са много добри - изпробвано и доказано. Снимките на Петя са прекрасни, както и ти. Свежо и елегантно :*
    хх
    cvetybaby.com

    ReplyDelete
  2. Such a gorgeous post babe. I love it all! The colorful photos, your pool outfit and fun video. I also adore the new blog lay out!

    Well done;)

    xx Tamara Chloé

    www.TcStyleClues.com

    ReplyDelete
  3. Здравейте, имаме отворена програма за БЕЗПЛАТНО тестване на продукти от всички, които имат блогове за красота, мода и лайфстайл. Ако проявявате интерес може да се обърнете към нас на адрес: t.markova@parfimo.bg

    ReplyDelete
  4. Your outfit is jis as beautiful

    New posts every day
    New collections
    Bloggers

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava