Sunday, January 24, 2016

BLACKOUT LABEL - Daring Jewelries for Fearless Girls



Срещнах страхотната Пламена и на един hand-made фест малко преди Коледа. Разбира се, първоначално бях привлечени от прекрасните и доста екстравагантни бижута на масичката й, който се различаваха от всичко останало наоколо. Смели, дръзки, красиви, интересни – BLACKOUT LABEL! Направени от въжета? Да! Не е за всеки! За да носиш бижутата на Пламена се изисква доза смелост, която обаче знам, че всяка от нас притежава някъде вътре в себе си. Но пък е толкова готино да си различен.
И докато оглеждах аксесоарите и си представях как съчетавам някои от тях в стилни визии и тоалети, чаровната усмивка на Пламена ме накара да ги харесаме още повече. Тя е отражение на своя бранд  – отворена за всякакви предизвикателства и много вдъхновяваща. Има ли нужда да говоря за таланта й? Той е очевиден! Пламена е едно от онези момичета, които обичам да наричам Trendsetter-и, защото всеки може да се носи по течението на модните тенденции, но малко успяват да ги предвидят. Още по-малко пък могат да превърнат едни толкова обикновени неща – въжета, гайки, болтове, нишки, гума – на които в ежедневието дори няма да обърнем внимание, в истинско изкуство!
Ако сред вас има хора, които не са запознати с работата на Пламена, за мен е изкючително удоволствие именно аз да ви я представя!

...мога да продължа със суперлативите, свързани с младата дизайнерка и BLACKOUT LABEL, но една публикация май няма да ми стигне. Затова оставяме нея да говори!

TEASER!!! Съвсем скоро ще видите и един малък проект на Games of Fashion и BLACKOUT LABEL, за който няистина никак, ама никак, нямам търпение! 
So, stay tuned! :)


Завършила си специалност „МОДА“ в НБУ. Това означава ли, че се интересуваш от модните тенденции или предпочиташ да създаваш собствени такива?

Като цяло се интересувам от модните тенденции и тяхното влияние върху всички сфери на дизайна – т.е интериорен , графичен…  Но по-скоро се опитвам да ги „предвидя“, отколкото да ги спазвам сляпо. Според мен е много важно да познаваш себе си (респективно- клиентите си) и да знаеш как да въплътиш адекватно всичко , което е на мода , но същевременно да запазиш собствения си почерк.Това е за мен ЛИЧЕН СТИЛ.


Защо точно бижута от въжета? С какво именно въжетата те привлякоха в началото на творческия ти път?

Още преди да се роди лейбъла, през 2011 трябваше да завърша дипломната си колекция в НБУ. Идеята ми за „UNEXPECTED DESERT”(името на димпломната ми колекция)  беше така наречено „индустриално макраме“- т.е макраме възли и индустриални материали. Част от тези материали бяха въжета за дърпане на коли, сезал, гумирани метални нишки, болтове, гайки и т.н Тогава изплетох 7 облекла изцяло от такива материли и подплатени с прозрачни шифонени рокли. Идеята беше- нетипичната красота. Тоест нещо, което не е нормално да го има нито като възел, нито като „съставки” в една дреха. За съжаление в такъв вариант дрехите бчха доста тежки и неудобни за носене. От „остатъците“ изплетох тогава още първите бижута за себе си,които се купиха почти веднага… Въжетата ме вдъхновяваха , заради тяхната обемност, и хилядите варианти на експлоатация. С течение на времето към тях добавях всякакви интересни индустриални и не- индустрилни материали- но запазих основата „индустрилано макраме“.


Имаш ли планове да разшириш работата си отвъд аксесоарите и към дрехите?

Началото всъщност бяха дрехите, които по-късно преминаха в така наречените „statement accessories”. Mалко преди Коледа пък пуснах и чанти от вълен филц и въжета, в супер свежи и сигнални цветове, от които след празниците оцеляха само няколко бройки.
Като цяло за момента – нещата на Blackout label са „аксесоари“ – които преминават от бижута , през чанти- до  рокли и топве тип „мрежа“ ( наплетени  ситни или по-дебели макраме възли- изключително ефектни и леки ).


Защо BLACKOUT LABEL? Какво означава това за теб?

Името дойде след доста мислене  и търсене какво най- точно определя моите аксесоари. Една сутрин просто ми причерня докато вървях за работа – абсолютен  BLACKOUT (загуба на съзнание) за няколко секунди. След като се свестих просто знаех, че е това е ИМЕТО.  Най-точно бих  го категоризирала с „припадък, загуба на съзнание”, нещо нетипично, което „изпразва главата ти за няколко секунди“ и след това те пренастройва – Да дишаш отново по нов начин…пък било и той малко по-смел


Какво е чувството да видиш готовото бижу, създадено от собствените ти ръце?

Ох, сигурно очаквате да чуете „радост и задоволство“- но по-скоро е доста САМОКРИТИКА от моя страна. Ако трябваше сама да се оценявам, може би винаги щях да казвам „НЕ Е ДОСТАТЪЧНО“. Понеже имам малко фанатично мислене към индивидуалността, нито един артикул не се повтаря.  За това и всяко едно колие само намира собственика си.
Винаги след като завърша някой  нов проект, точното чувство е СПОКОЙСТВИЕ. А когато видя, човекът (клиентът), който идва и сред всички избира точно този определен аксесоар и си го разпознава като „негов“ без дори да кажа думичка – това е най-най-най-истинската и чиста радост, която е възможно да се изпита. На няколко пъти дори съм се разплаквала пред клиент в момента, в който той/тя си е избирал точно неговото нещо.


Има ли дизайнери, на които се възхищаваш?

Да. Една от тях е IRIS VAN HERPEN. Просто съм луда по нейните детайли. Истинско изкуство!


Каква е жената, която носи BLACKOUT LABEL?

Жената, която носи BLACKOUT LABEL e експериментатор, с буен нрав, емоционална стихия, страст, красота, стил . Жена, която е готова да „говори“ без да каже и дума. Жена, която винаги се запомня. Жена, която е себе си без извинения! Жена като вас, като мен- една от всички. А същевременно ЕДИНСТВЕНА!

 

*Интервюто ми с Пламена е публикувано и в www.emodno.com

Follow Games of Fashion on:

5 comments:

  1. Страхотна Пламена! Браво за чудесната работа и талант!

    ReplyDelete
  2. Харесва ми почерка - всички бижута имат нещо общо, а в същото време са толкова различни и уникални. Не мога да не отбележа, че и интервюто е чудесно! :)

    Purely Me by Denina Martin

    ReplyDelete
  3. Наистина прекрасни и много оригинални бижута. Бих носила някои от нещата й с много голямо удоволствие.
    Толкова е хубаво човек да види талантлива млада българка като Пламена!

    ReplyDelete
  4. Много талант събран в тази прекрасна млада дама! Всичко, което създава е толкова уникално! Почеркът и няма как да не бъде забелязан във всичко, което създава! Браво, ей с такива хора трябва да се срещаме и да се учим от тях! Благодаря, че сподели интервю с нея! Чакам непременно да видя общият ви проект! Много, много успехи!

    cvetybaby.com

    ReplyDelete
  5. Много са откачени бижутата!! Последното е страхотно<3

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava