Tuesday, December 3, 2019

Да оцелееш декември


Декември е тук! И то точно навреме, за да може масовата истерия от черния петък да се превърне в коледна такава. Не съм хейтър, приятели! Коледа е прекрасно нещо! Семейство, приятели, празници, подаръци, двулитровки Coca-Cola, двулитровки Coca-Cola с капачки на Fanta, залепени с тиксо за прозореца лампички, греяно вино, "Сам вкъщи", опити да влезем в листата на "послушните", опити да влезем в дънките си и след Коледа и т.н. Междувременно аз правя списъци с подаръци за всички племенници, възпитавам търпението си с постене и характера си с тотален игнор на черния петък. В календара на телефона ми цари хаос, който се опитвам да подредя и да направя плановете така че да има време за всичко. Защото, освен в сезона на молебените за сняг, който най-после да ни отведе на ски пистата, сме и в сезона на коледните партита! Като се започне от фирмените и работни такива, мине се през тези на различни отдели и партньори, достигнем до партито на любимия бар/клуб и след това се прехвърлим към партито, на което случайно сме попаднали по покана на приятел на приятел, и достигнем до това на някое любимо DJ crew. Даже няма да споменавам Нова Година. Нея я оставям за тотално различен пост!
Да, декември носи със себе си особено усещане за празничност, което като че ли зарежда батериите ни до 2-3 януари, когато осъзнаем, че имаме нужда от поне месец почивка, за да се наспим като за цял декември. Защото неприятната част е, че колкото и да ни е празнично, последният месец от годината традиционно е най-натоварен. Гледайки назад към много over-festive предколедни дни през годините, реших да споделя с вас една шепа ife-saving правила, до които съм стигнала по трудния начин, от който бих искала да предпазя вас.

От парти на работа? Не, приятел!
Както вече споменах, банкетния парадокс е това, че през декември хем много се празнува, хем много се работи. Ама много! Защото по традиция - всеки се сеща съвсем в края на годината, че трябва нещо да се свърши. И така, знам че в разгара на партито може да ви се стори като гениална идея да останете до сутринта и след това директно да се метнете в едно такси към офиса. Няма да се лъжем, всички сме го правили в някакъв момент от живота си. Ама недейте! Има такова нещо като "walk of shame" и зад него се разнася мириса на водка/бира (и цигари за пушачите) из целия офис.

Удобни обувки
И като казах "walk of shame"... едно от най-важните неща по време на празничния декември, е да носите винаги удобни обувки. (Дами, това за вас) Без значение за какво парти става въпрос, бъдете сигурни, че обувките са ви достатъчно надеждни и комфортни. Едно на ръка е това, че така танците ще ви бъдат много по-приятни.  Но отделно, в разгара на банкетния сезон е голям шансът да няма свободни таксита, когато решите да се прибирате, и така да се наложи да си вървите пеша или пък да се метнете на някоя тротинетка до вкъщи. Със сигурност няма да е приятно да прекарате между половин и час и половина по софийските тротоари на прекрасни, но безкрайно неудобни обувки. Иначе - мога да ви опиша много цветущо как се кара Lime на токчета, но няма да ви плаша.

Надеждни дрехи
И като споменахме за обувките, трябва да поясня, че останалата част от тоалета също е много важна. На първо място - мислете за това, че не всяко парти има гардеробна и може да се наложи палтото, шаловете и шапките да висят по столовете, където рискуват да бъдат полети с нещо. На второ място - за това да ви бъде комфортно! Преди известно време на едно коледно парти бях с една моя много, много любима пола, която за съжаление ми е доста тясна. Мислех си "Голяма работа, няма да сядам много", но в един момент, разбира се, седнах и страничния й цип се цепна. Така освен, че се чувствах кофти за това, че съм си цепнала полата, трябваше да се чувствам кофти и за това дали ще успея да измисля достатъчно добро извинение, за да си тръгна без въпроси. :D Друг култов случай пък е с едно дълго малко под дупето сако с едри пайети. Едно момче зад мен танцуваше доста разгорещено и часовника му се закачи в пайетите. Съответно като си дръпна ръката, заедно с конеца, който беше закачил, гърба на сакото ми се сгъна нагоре като хармоника и залитнах назад. C'est la vie! Тоалетът, разбира се, беше тотално съсипан, но после поне се посмяхме хубаво. 

Парти на пълен стомах
Тъй като повечето партита (ако са работни/корпоративни такива, но и не само) често започват горе-долу след работа, отиваме там директно от офиса. В такива случаи преминаваме на коктейли или вино на гладно и единственото хапване е кетъринга, ако изобщо има такъв. Което пък дава резултат в зверски глад след партито и редене за единствените отворени места за храна, което най-често са джънк (дюнери или бургери), които на следващия ден ни тежат на съвеста. Затова - хапвайте преди партито. Плюс това по този начин шансът играта да не приключи за вас след втория коктейл, е много по-голям! :)

Имайте прекрасен декември, приятелчета! И бъдете умни!

Прегръдки!


Photo Credit: Nikolay Yordanov

Follow Games of Fashion on:
INSTAGRAM // FACEBOOK

3 comments:

  1. Beautiful picture :)

    https://checkinonline.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. двулитровки Coca-Cola с капачки на Fanta - балканска класика! Особено актуална през декември :)

    ReplyDelete
  3. Thank you for sharing this wonderful article. It will be helpful for everyone. Hello I am sanjay yadav, M new on blog so please check my blog website and revert back with suggestions.
    TheMotiveGuy!

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava