Saturday, September 22, 2018

Улиците, които усещам като свои


В самия край на лятото аз съм по-често в крачка от всякога. И това е всяка година! Септември е най-якият месец, който от-до е наситен с най-различни емоции и преживявания и най-често може да ме срещнете на улицата, крачейки в бързина към някоя среща или уговорка с пълни с чанти ръце – дамска чанта, сак за тренировка, лаптоп и т.н. И въпреки че времето ми рядко стига, упорито отказвам да се кача на градски транспорт. Просто не е за мен цялото това нещо с чакането и блъскането по автобуси и трамваи. И нямам кола. Затова колкото и време да ми отнема, ако дестинацията ми е на приемливо пешеходно разстояние, винаги поемам пеша! Това, освен приятно задоволство, ми носи доста позитиви. Срещам готини хора, виждам интересни неща, непрестанно откривам красиви сгради и опознавам все повече града, в който живея. По този начин открих и своите любими места в София, към които умишлено се запътвам всеки път, дори и да са малко настрани от пътя ми, защото просто ги усещам като свои. И всеки път има нещо в начина, по който сутрешното слънце облича високите фасади на сградите в светлина. Или пък, по който отблясъците на нощна София ги огряват. Това е като среща, която винаги очаквам. Всяка улица за мен си има своя образ и характер - точно като всеки един от нас. А това, което аз исках да пресъздам е усещането на това да се разхождаш сред някои от любимите си места с любим чифт обувки. Да, тук именно те са ключовото! Защото са най-важният фактор в дългите ми разходки. Моята есенна селекция е от страхотните предложения на Deichmann, защото там винаги откривам истински съкровища, за които после всички ме разпитват ;)

Контрасти
Обожавам тези стълби! Да, знам че по принцип са популярна локация за снимки, но това, което аз всъщност харесвам е тяхната артистичност! Защото са някак си прикрито популярни. Хем всеки ги знае, хем когато се разхожда по тях не може да спре да оглежда високите сгради. А най-често – спира, за да ги запечата в кадър. През зимата е страшно красиво, а лятото – прохладно. Хем са в центъра на София, хем леко отдалечени. Като сами за себе си са, но те отвеждат към забързаното, цветно ежедневие. За този тоалет избрах любимите си loafers, само че този път във винено червено, отново с пискюли. Това за мен е най-удобният и красив модел обувки за ежедневието, който успява безпроблемно да се съчетава с всичко – рокли, поли, панталони, дънки… от две години съм най-верният фен на тези обувки и не мисля да го променям! Междувременно, Deichmann има страшно голяма селекция loafers ;) Ето тук може да видите още едни, които станаха много любими на всички и все още ги има!

Артистичност
Макар Народния театър безспорно да е много красива локация в града, това което аз всъщност истински обичам в него, е динамиката му. Носи някакво усещане за сплотеност, за част от цялото. В топлите месеци е едно от най-оживените места в София, а винаги – едно от най-артистичните. Затова и избирам леко небрежен вид. Раирана блуза, която ми напомня на „Къде е Уоли“ и любимата ми тюлена пола, с която винаги се чувствам като феичка. Финалният щрих са равни боти в неутрален цвят, за да се съчетават безпроблемно с каквото ми дойде на ума! Много харесвам този модел, защото освен с поли и рокли, го нося и с дънки над глезена.


Назад във времето
За мен ЦУМ винаги е било едно от най-интересните места в София и по никакъв начин не мога да повярвам, че на някой може да му се струва клиширано или омръзнало. По-скоро е пълно с история. Дори лична такава! С майка ми се шегуваме, че това е първото място, в което съм се возила на ескалатор и съм била толкова впечатлена, че съм я карала да се возим още няколко пъти - съвсем безцелно. Не ме съдете, била съм на 5 - в най-добрия случай! :D Да, ЦУМ може да отстъпва по много неща на десетките молове (колко станаха вече?), но той винаги ще има своето място в историята от времето, в което е бил най-впечатляващата шопинг дестинация в града. Моята интерпретация за него е една много любима рокля със ресни, които потрепват при всяко едно движение и няма как да те оставят незабелязан. Съчетанието й е с любимо statement колие и бунтарски боти, защото освен супер cool са и много удобни!


Много ще се радвам да разбера кои са вашите любими улици в градовете, в които живеете. Може да ми разкажете в снимки като използвате хаштаг #TheStreetisYours. И понеже вече казах колко е важен перфектният чифт обувки в градските разходки, може да се сдобиете с любимия си модел от Deichmann с 10% отстъпка. За тази цел използвайте код: PRESLAVA10, който важи при покупка от онлайн магазина на Deichmann и се прилага в кошницата за пазаруване. Кода е валиден от 17 септември до 15 ноември. J И после да кажете какво сте си взели! Може да видите моята селекция, както и други страхотни предложения точно ТУК.
Ако ви е интересно, между другото, мога да ви разкажа и за любимите си места в Ловеч, който е родния ми град J Там имам още повече за разказване!

Photo Credit: Владимир Томашевич


*Публикацията е в партньорство с моите любими Deichmann.

No comments:

Post a Comment

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava