Wednesday, November 17, 2021

Защо едновременно мразя и обичам Black Friday?

 Games of Fashion, Preslava Tsacheva

Mалко повече от седмица преди Black Friday си припомням колко двупосочни, клонящи към раздвоение на личността, чувства имам към този ден (който напоследък направо си става цял месец). 

Като човек, който работи в сферата на рекламата и маркетинга от доста време, само от мисълта за Black Friday ми става лошо. Лошо тип 4 души, 100 текили, ама сама и без текилите. Защото за мен това означава безкрайни часове, прекарани в подготовки на кампанни, планирания и бюджети. Мъчни опити да се отличиш с нещо интересно във вече и без това пренаситения на "Страшна сделка"-тип послания пазар, в който повечето компании са абонирани за визии с неонови надписи и таймери до голямата прИмоция. И всичко това само за да се започне една минимум двумесечна сага с пратки, забавяния с доставките, куриери, които не могат да смогнат на количествата, тракинг кодове.... и така чак до Коледа.

Напълно контрастно на първата, втората личност в мен пък няма търпение за Black Friday. Още от началото на октомври всяка евентуална покупка се отменя за края на номеври колкото и наясно да съм с това, че Black Friday не е нищо повече от маркетинг трик за пазаруване. Не се шегувам, трябва да видите списъците ми в някои от сайтовете, които следя. Не, няма да ви ги рекламирам и да се опитвам да ви убедя, че имате нужда от блендер, нощна лампа или прахосмукачка на намаление. Ако до сега не сте се сетили за това - най-вероятно нямате, така че съветът ми е да не се хвърляте на нещо само заради намаленията. Но като новодомец, който имаше нужда буквално от... всичко, миналата година Black Friday свърши чудесна работа за кажи-речи цялата техника вкъщи, без една Bluetooth колонка, която ми подариха за рождения ден. Тази година продължавам списъка с нещата, които не успях да взема миналата или пък още не им беше времето. Например тази година се оглеждам за сушилня, прахосмукачка робот, блендер, палто, едни ботуши, които наблюдавам от известно време, и холна маса. Най-вероятно няма да взема всичко.

Намирам ли тази дуалност за странна? Да. Имам ли нещо против това? Не. Хубаво е човек да има контрасти, колкото и необясними да са понякога дори за самия него. 

Защо реших да ви разкажа за Black Friday с този пост? Всъщност беше напълно непланирано. Много рядко сядам да пиша пост с ясна идея в главата.В повечето случаи това, което четете, са спонтанните ми мисли по дадена тема. Просто докато качвах снимките се сетих, че блейзъра с ресни от снимките ми е супер любима находка от един Black Friday преди 3 години. Тогава си го купих, защото беше адски натоварен месец и към края му се чувствах все едно заслужавам да си подаря нещо. Знам, че много хора изпозлват черния петък и като възможност да напазаруват коледни подаръци. Аз не съм един от тези хора, защото очевидно обичам да купувам подаръци в последния момент и взимамайки разстоянието между мола и офисите на куриерски фирми, да съжалявам и да си обещавам догодина да се организирам по-рано. Миналата година около Коледа до такава степен бях изгубила бройка на нещата, които бях поръчала за подаръци, че ако някой доведеше панда пред вкъщи и ми кажеше, че е доставка за мен, дори нямаше да се усъмня. Най-вероятно ще да е била за Тоничка.

За епилог вмятам нещо, което съм сигурна че и без това си знаете. Без значение какво е мнението ви за черния петък и дали сте решили да се възползвате от това, което предлага, най-важно е да бъдем разумни в покупките си. Като в графа "разумни покупки" слагам и тези, които може и да не са ви супер нужни, но просто сте решили, че заслужавате. В това няма нищо лошо.

Games of Fashion, Preslava Tsacheva
Games of Fashion, Preslava Tsacheva
Games of Fashion, Preslava Tsacheva
Games of Fashion, Preslava Tsacheva

Dress: Zara / Blazer: Zara / Boots: Mang 

Photo credit: Nikolay Yordanov

Follow Games of Fashion on:

3 comments:

  1. Здравейте, ако имате нужда от надеждна и надеждна компания, за да получите заем за финансиране на вашия проект, бизнес, заем за закупуване на къща или кола, не търсете повече от Sunshine Financial Group Inc. Ние предлагаме всички видове кредитни услуги, както обезпечени, така и необезпечени заеми, дългосрочни и краткосрочни заеми и много други за субсидиран лихвен процент от 3% годишно. За повече информация, пишете ни по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или ми пишете директно на WhatsApp чрез: +447360502110 и получете отговор веднага

    Ние сме компания за цялостно финансово обслужване и се ангажираме да ви помогнем да изпълните всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин.

    Признавам факта, че получаването на законен заем винаги е било огромен проблем За хората, които имат финансов проблем и се нуждаят от решение за него, много хора намират за толкова трудно да получат заем за дялов капитал от местните банки или други финансови институции поради висок лихвен процент, недостатъчно обезпечение, съотношение дълг/приход, нисък кредитен рейтинг или други причини

    Няма повече времена на чакане или стресиращи посещения в банка. Нашата услуга е достъпна 24/7 - можете да получите заем и да завършите транзакциите си, когато и където имате нужда

    Ние предлагаме 24-часови заеми от световна класа. За запитвания/Въпроси? - Изпратете имейл до | sunshinefinancialgroupinc@gmail.com | или ни пишете на WhatsApp: +447360502110 | & Получете отговор незабавно.

    ReplyDelete
  2. За епилог вмятам нещо, което съм сигурна че и без това си знаете. Без значение какво е мнението ви за черния петък и дали сте решили да се възползвате от това, което предлага, най-важно е да бъдем разумни в покупките си. Като в графа "разумни покупки" слагам и тези, които може и да не са ви супер нужни, но просто сте решили, че заслужавате. В това няма нищо лошо.
    clear clutch bags

    ReplyDelete
  3. the shorts are really cool, I love uo :) xx

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava