Monday, February 26, 2018

Budget Shopping Vol 1: Локациите, които не бива да пропускаш!


Тъй като много често получавам запитвания за това от къде си пазарувам и кои са любимите ми места за модни находки, реших да обединя всичко в една серия от публикации, в които да споделя любимите си не толкова известни места за шопинг. Тук няма да откриеш HM, Zara, Massimo Dutti, ASOS, Stradivarius и т.н. Публикацията е посветена на онези магазини, за които често не се замисляме и подминаваме, но в които всъщност има разкошни находки, които лесно могат да се превърнат в основен акцент на стила. И тъй като подозирам, че това ще бъде една много дълга публикация, реших да я разделя на няколко части като следващите ще бъдат посветени на Second Hand шопинга и конкретни локални магазини. :)
Но преди да започнем искам да направя важното уточнение, че публикацията НЕ е в партньорство с нито един от упоменатите брандове и изразява единствено личните ми предпочитания и впечатления.

LC Waikiki
Waikiki е голяма верига магазини, които имат представителство в почти всеки един мол, в който се срещат и останалите Fast Fashion вериги като HM, Zara и т.н. Различното при Waikiki, поне от моя опит до този момент, е качеството! Материите и кройките са отлични, а предлаганите модели хем отговарят на актуалните тенденции, хем се различават от всичко останало по магазините. Да, безспорно в Waikiki преобладават Basic нещата, но там измежду рафтовете и закачалките има и разкошни ризи, нежни рокли, елегантни тренчове, качествени плетива. Там съм откривала изненадващо добри находки, които не са оставали незабелязани от околните и са се превръщали в мои любими притежания. Именно учудения поглед на всеки, които ме е попитал "А това от къде е?" след като чуе LC Waikiki ме подтикна да включа веригата в тази класация. Цените са повече от приемливи, още повече в периода на намаление. Спортната им колекция също е доста добър и budget-friendly вариант за тренировъчния режим. До този момент съм чувала оплаквания единствено за дънките им - и то мъжката серия, но аз лично не съм имала възможността да се уверя сама. Ако мога да дам един съвет - при следващия шопинг не подминавай Waikiki. Влез и се разтърси измежду рафтовете за готини находки! Ето някои от моите любими:

 Свободна риза с цветна бродерия.

Къса дънкова риза.

Дантелени бели рокли за мама и за мен.
Класически тренч.

Cropp
Ако за теб Cropp не е откритие, аз го подминавах прекалено дълго! Причината е, че ми се струваше леко детски - тийнейджърски. А аз с моите 23 години... ехееее колко съм далече от това :D Причината изобщо да вляза е чантичката, която едно от момичетата носеше от пробната обратно на мястото й на един от щендерите. Моментът беше тип: "ЧАКАЙ МАЛКО! ТАЗИ ЧАНТА ТРЯБВА ДА Я ИМАМ!" От тогава периодично си влизам там и осъзнах, че има супер готини деним находки, а също така - плетива, тениски и панталони, които отново се различават от масовото заляло всички вериги. В събота, например, открих и пуловера от началната снимка на тази публикация и от тогава не съм спряла да го нося!
Стиловете, които се предлагат в Cropp са доста разнообразни, но определено има страхотни попадения с интересни акценти, които ще ти помогнат да се отличиш. 
Няколко от моите любими находки са:

Мини чанта с дръжка-халка.

Oversize пуловер.

Kamerans
Kamerans всъщност е магазин-аутлет, който предлага често единични бройки на известни брандове, някои от които нямат самостоятелно представителство в България. Там съм срещала Jack and Jones, Selected, ONLY, VILA, VeroМoda, Object, Name It, Mama Licious, Pieces и много други. Има магазини в Serdika Center, който обаче не зареждат толкова често, на Витошка, който е страхотен и го препоръчвам, и в Младост, ако не се лъжа. В Kamerans има страхотни попадения на отлични цени и много голямо разнообразие на стилове и модели. Единственият недостатък е, че много често дрехите са единствен размер и може да се влюбиш в нещо, което за огромно съжаление - няма как да бъде твое. От представените марки там аз винаги следя любимците си - VeroModa, Pieces и ONLY. Междувременно мъжката селекция ми направи много добро впечатление, защото успя да отговори на високите изисквания на Цонко за панталон за официален повод :D
Ето няколко любими находки:

Свободна бяла рокля VeroModa

Скъсен топ с широки ръкави ONLY.

Яке VeroModa.

Рокля VeroModa.

Локални магазинчета
Винаги съм твърдяла, че малките магазинчета са страхотен начин да откриеш интересни находки, стига да се оглеждаш! Никога не пропускам да вляза в някое магазинче, ако нещата по витрината ми се струват интересни. Не е задължително да си купя нещо, но се ориентирам какви неща има, а ако нещо ме впечатли особено много - го меря. Ще се въздържа да дам конкретни локации в тази публикация, защото планирам да запазя това за Vol2. Но ако имам един съвет, то той е - никога не пропускайте локалните и малки магазинчета, защото не са HM, Zara или Forever 21. Те носят своята оригиналност и автентичност и в тях могат да бъдат открити страхотни находки на чудесни цени, а ефектът винаги е "УАУ! От къде е това??" :)
Ето няколко любими попадения:

Oversize пуловер

Яке от еко кожа

Дълга рокля

Дълга риза

Лятна рокля с волани

Бяла рокля с неопрен

Бежов тренч

А вие имате ли си любими локации? Много ще се радвам да ги посетя :)

Follow Games of Fashion on:
FACEBOOK // INSTAGRAM

2 comments:

  1. great photos!!!!!

    https://modaodaradosti.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  2. Блогът ти винаги така ме зарежда ♡

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava