Thursday, December 15, 2016

6 Trends That Will Make You Stand Out at a Party



Само и единствено този път споделям тук в блога рубриката си от брой 200 на сп. MODA!
Надявам се да ви хареса и да ви бъде полезно :)

Идва! Тук е ! Най-после!
Празничният сезон, който след лятото е най-очакваното време от всички. Есента мина толкова бързо! Сякаш в един миг между последното пътуване до морето и момента, в който пиша тези редове. Мисля си за роклята, която избрах за Нова година. Много си я харесвам. Има пайети и блясък, но не прекалено много. Точно колкото трябва! Защото всяко ново нещо трябва да посрещаме с усмивка и готовност. Да се представим пред него в най-добрата си възможна светлина. Все пак... знаеш ли какво те очаква зад ъгъла? След една луда 2016, която за мен беше белязана със знака на промените, 2017, каквато и да си, готова съм за теб!

Декември е много любим месец! Случват се страшно много неща! С приятелите ми си имаме шега за дългата нощ между 1 декември и 2 януари. Поводите за партита са безкрайни и всяко си изисква своя собствен добре съобразен дрескод. Все пак няма как на парти с колегите от офиса да се появите с минирокля с пайети... Не че не може, но идеята е на работното място да ви приемат насериозно и през следващите 365 дни. Или пък, ако вкъщи е напълно нормално да посрещнем Коледата в цветно пуловерче с еленчета и снежинки, то на някое стилно модно парти този дрескод съвсем не въври.


Спомням си как пишех същата празнична статия и миналата година. Тогава бях определила 3 вида партита, чийто дрескод да ви препоръчам – офис парти, Коледа и Нова Година. Този път обаче реших да променя нещата и да не ограничавам всички вас с тези 3 категории. Защото поводите са много по-разнообразни, а коледните празненства отдавна не са само по едно на сезон. И тъй като знам, че всички вие сте космополитни момичета и момчета, не се и съмнявам, че сте измислили страшно интересни и нестандартни начини да посрещнете този празничен период. За мен като блогър той е доста наситен с преживявания и пътуване, но нямам търпение за всичко, което предстои! 


Селектирах шест основни акцента, на които да заложите в тоалета си, за да ви осигурят незабравимо излъчване, където и да се озовете през декември. Нека започваме...

Бляскави обувки
Мили дами, сега е моментът да бъдете принцеси! Не просто, че модните тенденции го позволяват, но и тоалетът ви получава допълнителни точки при наличието на бляскави обувки. Разбира се, всичко трябва да става с мярка и вкус. Ако изберете такъв тип токчета за някое стилно коледно парти, то останалата част на облеклото ви трябва да бъде значително по-семпла, за да може акцентът да се запази върху въпросния чифт. Всички знаем какво се е случило на Пепеляшка, когато обула скъпоценни обувки, нали? А в нощта на Нова година се случват чудеса! 


Кадифена рокля
Кадифето е невероятна материя! Чувствена, секси, изтънчена и много специфична. Не всеки може да носи кадифе, но... леле! Колко добре изглеждат онези момичета, които все пак се осмеляват. Спецификата на кадифето е в същността на самия плат и начина, по който улавя светлината. Истинска красота! Тайната с кадифето, подобно на бляскавите обувки, е да бъде център на вниманието – основен акцент в избрания от вас тоалет. Съчетава се лесно с други тенденции, а сред материите кожата определено е най-добрият му приятел! Една секси кадифена рокля без съмнение ще ви превърне в център на вниманието.


Пухкава наметка
Топла, нежна и красива, пухкавата наметка е перфектният начин да разнообразите празничния си тоалет, без да се лишавате от задължителния за зимата уют. Харесваме я в по-минималистична визия. Класическото съчетание е с елегантна рокля по тялото, но без проблем може да експериментирате с обеми и пропорции. Моят личен избор ще бъде комбинацията с къса копринена рокля със свободна кройка, за да има максимален контраст между материите и да се получи нещо красиво и интересно.


Чоукър
Ако трябва да си призная, в самото начало не симпатизирах особено много на тази тенденция. Причината е, че чоукърът ми напомняше за кучешка каишка. После обаче реших да изпробвам няколко визии и се оказа, че ми допада страшно много. На елегантна дълга шия  изглежда нежно и красиво и е чудесен начин да придадете щипка дързост на по-дълбокото деколте. На мен лично чоукърът ми харесва най-много, когато е единственият аксесоар. Тоест не се комбинира с още колиета или гердани. Благодарение на широкото разпространение на тази тенденция днес можете да откриете в любимите си магазини за аксесоари най-различни модели чоукъри. За празничната вечер ви препоръчвам нещо по-бляскаво като основен акцент.


Ботуши над коляното
Горещата тенденция на ботушите над коляното продължава и сега. Те могат да бъдат чудесен избор за празничния сезон. Най-често срещаното им съчетание е със сладурска минирокля, но истината е, че изглеждат страхотно и с дълга рокля със странична или предна цепка, благодарение на която нежно се разкриват при движение на тялото. При съчетаването на ботушите над коляното трябва да бъдете особено внимателни! Лесно е да объркате пропорциите или да подберете неправилни материи. Просто се водете от собственото си усещане за естетика вместо от модните тенденции. Най-сигурният вариант, при който е малко вероятно да сбъркате, е, ако съчетаете елегантните чизми със сладурска минирокля в черно с тънки презрамки. Пухената наметка ще завърши тоалета перфектно.


Металически отблясъци
За финал запазих моя абсолютен фаворит при есенно-зимните тенденции – металическите отблясъци! Разкошни, привличащи вниманието и величествени. В разумно количество и в правилното съчетание, подобен тоалет няма как да не ви накара да се отличите, където и да сте. Моят подход е да избера една дреха или аксесоар в металически отблясъци – пола, рокля, обувки, клъч – и това да бъде основният акцент на тоалета, придружаван от монохромни или неутрални цветове. Каквото и да изберете обаче, едно нещо винаги е така – начинът, по който светлината улавя отблясъците на тоалета ви при всяко движение, е почти магичен!


А вие коя актуална тенденция бихте предпочели за празничната си визия? 
Пожелавам ви страхотен ден! :))

*Статията е публикувана в рубриката ми в брой 200 (декември/януари) на сп. MODA.

Follow Games of Fashion on:

1 comment:



  1. it's been discovered that after cherished ones and those that remember to you're bad approximately your goals they can effect your weight reduction. http://musclegainfast.com/leanfire-xt-reviews/

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava