Tuesday, May 31, 2016

Futuristic Girl



Съдбата е страшно интересна, а събитията в живота ни се оплитат по изумителен начин. Ако има нещо, което със сигурност съм разбрала до сега, то е че нито за момент не контролираме пътя, по който вървим! Затова е по-добре да се оставим по течението. Очакват ни най-страхотните изненади и най-приятените запознанства.
Майският вятър на една безделна и слънчева събота ме отведе в заведението Audrey (бившото "Chervilo"), където страхотни млади и независими творци представяха на цветен базар своите произведения - дрехи, аксесоари, бижута, свещи, натурален грим... каквото се сетиш!
Ако поне бегло сте минавали през публикациите на този блог, със сигурно знаете, че аз съм от тези хора, които се влюбват от пръв поглед! На този базар вниманието ми беше толкова силно привлечено от дрехите на една млада и току-що дипломирала се дизайнерка, че на три-четири пъти се върнах, за да ги разгледам. Името й е Мария Чифлигарова и е ужасно талантлива! След няколко разменени думи ми беше ясно, че просто ТРЯБВА да заснема някои от дизайните й и да ги споделя тук с вас :) Сега като се замисля... сигурно в първия момент ме е помислила за леко откачена и неадекватна :D Просто не бях в състояние да разсъждавам правилно, защото съзнанието ми беше заето с идеи къде да снимаме, как да съчетавам, кое по-напред... преди изобщо да съм я попитала дали е съгласна :D
Дрехите й ми харесаха, защото се отличаваха от всичко останало наоколо и привличаха като магнит. Нестандартни, странни, футуристични... напълно достатъчни, за да ме накарат да не мисля за нищо друго в продължение на три-четири дни :D
Цялата й дипломна колекция е разкошна, но аз се спрях на двата си фаворита. Първият е дълга замятаща се рокля с висока предна цепка в бледо розово, която е нсистина много специфична, но и страшно интересно замислена.
P.S. Изгежда страхотно в движение!!


 Второто (и моят безспорен фаворит!!) е това изумително и много прецизно скроено бомбър яке. Толкова много ми харесва и толкова много се вписва в стила ми, че не спирам да мисля за всевъзможни комбинации. То е една от онези дрехи, които ще изглеждат чудесно както с нежна сатенена рокля с много тънки презрамки, така и с тениска и дънки - закачливо, интересно, нестандартно и безспорен акцент!  

Благодаря ти, Мария, че ми се довери :))



Dress and Bomber Jacket: Maria Chifligarova
*Photo Credit: Nikolay Yordanov

А вие какво мислите за дизайните на Мария? Не е ли този футуристичен стил изумителен?

Пожелавам ви страхотен ден! :)

Follow Games of Fashion on:


1 comment:

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava