Sunday, January 3, 2016

2016 Travel Ideas - Germany's Hidden Charms



Макар и да е съвсем началото на 2016-та, плануването на дестинациите за пътуване за през тази година вече започна. Имам си цял списък, който ми се струва доста дълъг за 12-те месеца, с които разполагаме, но с по-стабилна организация, мисля, че ще се справим!
Във връзка с това, искам да споделя с вас, че скоро имах страхотната възможност да присъсъвам на една много интересна пресконференция, организиана от германския туристически борд. И тъй като поради редица причини, Германия често е била дестинация на моите пътувания, мога да кажа, че доста добре познавам културата и усещането на страната, макар да знам, че винаги има какво още да се научи.
По време на пресконференцията ми се изясниха доста неща, за които честно казано не предполагах до този момент. Например факта, че по-голямата част от пътуванията до Германия далеч не са по работа или с бизнес насоченост. Точно обратнто - крайната им цел е туризмът. И опредлено има защо! За кратките си посещения там съм ставала свидетел на някои от безспорно най-красивите места и гледки в живота си (поне до сега). За част от тях съм ви разказвала (виж ТУК и ТУК), за други не. Днес оабче пиша този пост със съвсем друга мисъл.

Когато става въпрос за пътуване до Германия, всички знаят няколко града - Мюнхен, Берлин, Франкфурт и Кьолн. Но колкото и да са красиви тези градове (а те безспорно са!), те далеч не представляват цялата държава. Истината е, че истинската красота на една страна се крие в не толкова известните поименно, но спиращи дъха места, които през десетилетията са изиграли важна историческа и културна роля и които пазят традициите и очертават лика на съвременния свят. За мен турист далеч не е този, които просто посещава най-прочутите градове, за които по интерция знаем колко са красиви. Истинските любители на пътешествията се впускат в търсене на онези специални, но малко известни места, които са запазили своята красота само за ценителите. 
Именно това искам да ви покажа днес. Както и сами ще видите, поста е насочен изцяло към Германия - държавата, която беше и тема на пресконференцията. Ако живеете там, често я посещавате или пък тепърва планувате пътуванията си за тази година, ви представям няколко изумителни града, които не стоят в центъра на традиционното туристическо полезрение, но са толкова красиви, специални и вдъхнояващи, че опредлено си заслужава да бъдат видяни! 
Част от тях част и от моя задължителен списък! 

Augsburg / Аугсбург
Посетителите на Аугсбург няма как да не останат изумени от красотата и пищността на града, които е запазил своята Ренесансова архитектура. Днес е смятан за един от най-ценните и изящни градове в цяла Гемрния. Това се дължи до голяма степен на факта, че Аугсбург е бил домът на фамилията Fugger - най-голямата и богата династия на банкери и търговци в страната, заради които градът е бил известен с безчетните си богатства и орнаменти от истинско злато. И до ден днешен, верен на своя аристократизъм, Аугсбург е средище на артистичния елит и любителите на изкуствата.




Dresden / Дрезден
Известен с названието си "Флоренцията на река Елба", Дрезден по нищо не отсъпва на известния италиански град, Заради пищната си барокова архитектура и красиви залези, мнозина биха казали, че дори го надминава. По пълноводната река се организират романтични круизи, от които може да наблюдавате най-известните забележителности на Дрезден. Мнозина казват, че градът е още по-влечатляващ през нощта. Известен е като център на музикалното изкуство, благодарение на Semper Opera Houеse - една от най-големите и красиви опери в целия свят. При пътуването си до там не пропускайте да посетите поне един от трите приказни замъка - Albrechtsberg, Lingner или Eckberg и чудните им английски градини.






Heidelberg / Хайделбег
Мечтана дестинация за всички романтици, Хайделберг е безспорно един от най-впечатляващите германски градове. Прочут с малките си улички и многото цветя, най-интересното в него е разположението му. От центъра и от чаровния стар площад може да видите символа на Германия - Замъка в Хайделберг. Приказна постройка, която величествено се извисява на хълма над града и кара посетителите да се чувстват като част от приказна история. Замъка е отворен за посещение, затова в никакъв случай не пропускайте да го разгледате! За любителите на виното е известен с това, че в него се намира най-голямата винена бъчва в света! Днес там се организират и дегустации.





Kassel / Касел
Касел е известен с прозвището "Произведение на изкуството" и това му название има няколко тълкувания. Той е родния град на Братя Грим и център на съвременното изкуство, благодарение на десетките галерии и музеи, които са гостоприемни за творци от цял свят. В Касел приказките срещат авангарда. Града е толкова разнолик и интересен, че лесно може да си обясним как въображението на известните Братя Грим е толкова пищно и развито. При посещенето си там може да се насладите на класическа готическа архутектура и смайваща природа. Задължителна дестинация е Willhelmshöhe Mountain Park - един от най-красивите паркове в Европа, който предстая впечатляващ синтез между естествена среда и градинска архитектура със своите каскади, фонтани, акведукти, водопади и статуи.




Moenchengladbach / Мьонхенгладбах
Мьонхенгладбах е един от онези градове, които те карат да се пренесеш в един по-различен, почти приказен свят - на щастие, романтика и мечти. Без съмнение едно от най-красивите места в Германия, той е задължителна дестинация за любителите на архитектирата. Двата замъка в ренесансов стил - Rheydt Palace и Wickrath Moated Palace са брилянтите в короната на Мьонхенгладбах, а красивите и пищни паркове, които ги заобикалят, са чудесни за пикник, снимки и почивка.



Muenster / Мюнстер
Опредлено има много градове в Германия, които могат да бъдат наречени "Най-красиви" и опредлено това е един от тях. Мюнстер обаче е и сред най-оживените. Той е чудесна дестинация за младите, защото голяма част от населението на града всъщност представляват студентите. Много често там се огранизират различни фестивали, празници и концерти, а сладурските кафенета и традиционни германски бирарии са страхотно място за среща или почивка. Задължителна дестинация за пътуващите до там е Prinzipalmarkt - открит шопинг център, които се състои от 48 къщи с високи остри покриви, които са много красиви и интересни. 



Regensburg / Регенсбург
Точно 984 сгради в Регенсбург попадат по егидата на ЮНЕСКО като Световно архитектурно наследство. Градът е един от най-старите и впечатляващи в цяла Германия и се смята за истинско историческо съкровище. Малките алеи и чаровни открити площади са несравними по красота, а величествените постройки наоколо могат да ви оставят без дъх. Градът е най-голямото пристанище на река Дунав в Германия и гледката към залеза над реката е задължителен! За любителите на спиртните напитки ще бъде интересно да научат, че в Регенсбург се помещава най-големият брой барове от всички останали градове в страната. Казват, че за да ги обколите всичките и изпиете поне по една бира във всеки един от тях, ще се нуждаете от около месец без прекъсване. Приемате ли предизвикателството? :D






Trier/ Триер
Посещението на Триер означава пътуване през вековете. Макар и одавна несъществуваща, Римската империя все още живее в Триер. Това е най-старият германски град и най-значителната римска находка в страната. Заради старинната си архитектура, запазена още от времето на имтерията, Триер е наистина впечатляващо място, което оставя в посетителите усещане за пълнота и връщане към историческите корени. Разходката из града е смесица между античноста и съвремието. Туристите лесно могат да забравят факта, че се намират в Германия заради френските кухня и лайфстайл, които са типични за жителите.





Надявам се постът да ви е бил полезен и интересен :)
Ще се радвам да чуя кой от гореспоменатите градове ви впечатли най-много и кой бихте искали да посетите!
А кои са вашите любими Travel дестинации и какво планувате за 2016-та?

Follow Games of Fashion on:
FACEBOOK // INSTAGRAM

*Photo courtesy: www.germany.travel

6 comments:

  1. i love these photos,and i think that they are art

    ReplyDelete
  2. Страхотна информация и пост!

    ReplyDelete
  3. Показала си прекрасни места. Вече и аз мечтая да ги посетя!

    ReplyDelete
  4. Прекрасни идеи! Дано някой ден наистина да посетим тези места :)

    Деси
    http://truedreamcatcher.blogspot.bg/

    ReplyDelete
  5. Страхотен пост, Преси! Благодаря, че сподели тези прекрасни местенца! Заслужава си да се посетят! Честита нова година, нека бъде изпълнена с положителни емоции и любими дестинации!
    хх
    cvetybaby.com

    ReplyDelete
  6. Ехааа, как ми се ще да съм там :)

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava