Sunday, December 6, 2015

How Should the Real Fashionista Look Like in the Mountain!?



Ако започнем да изброяваме хубавите страни на зимата, списъка ще се простира дъъъълго след ежегодните повторения на "Сам вкъщи" по телевизията, коледните подаръци, елхите и боя със снежни топки! Зимните спортове, например!
 Фенове? Някой? Ски? Сноуборд! Обожавам мисълта за весели хора, които са обзети от адреналин и емоции и зареждат "слънчевите си батерии" в простора на планината! Ах, мечта!
Нямам търпение тук също да падне първия стабилен сняг, за да организираме една война със снежни топки, пренебрегвайки факта, че вече сме големи хора!
Известен на всички факт е, че истинската модна икона е такава навсякъде. Дори и в планината! Дори и когато с неистови мъки се опитва по възможно най-грациозния начин да надигне дупе от снега :D
В такива моменти комфорта има водещо значение! Замислих се за това едва онзи ден, след като успях да се подхлъзна на паркинга на една полу-заледена локва докато се прибирах. Преди това с Криси (подкрепете нейната позагубена активност!!!) бяхме поканени на едно много симпатично събитие, в което ни бяха представени най-актуалните модни тенденции при зимните облекла. Доста странно, нали? Не е нещо, което виждаш всеки ден! Именно затова идеята толкова ми хареса! А и виното беше без забележки! Хаха
Събитието бе част от Fashion's Night Out на Diner's Club International и Fibank в сътрудничество със страхотния магазин за спорни облекла (който би трябвало да е познат на всеки запален планинар) MAXSPORT. Освен това MAXSPORT е и официален партньор на Българската федерация по ски и Българския олимпийски комитет. Страхотно, не мислите ли?
Като истински любител, за мен беше страшно интересно да се запозная толкова отблизо с водещи брандове в това отношение като Atomic, KJUS, Phenix и VIST, както и с модели от зимната ски колекция на Emperio Armani.


Най-интересното обаче беше за първи път да погледна от една друга страна на модата - тази на спорта. Сега вече осъзнавам, че двете неща неминуемо се преплитат. Като започнем от влиянието на спорта в редица тенденции и колекции, които виждаме представени от най-известните дизайнери в индустрията, и достигнем до комфорта. Защото той винаги има водеща важност! Без значение дали става въпрос за ски пистата или пък за градската среда -  прекалено често забравяме колко всъщност е важно да ни е удобно. 
Разбира се, удобството е много относително понятие! Ако аз, например, се чувствам страхотно в гумени ботуши, за друг комфорта може да означава тънки като игли токове, на които пък да балансира повече от отлично! В това отношение сме истински късметлии! Модата днес ни предоставя толкова голямо разнообразие от тенденции, че имаме огромна свобода да избираме!

Именно това предлага и MAXSPORT. Свобода и разнообразие, примесени с доста иновации, идващи от основните им брандове. Като, например - Atomic, които ще представят съвсем нова технология при ски обувките. Те ще бъдат оборудвани с мемори пяна, чрез която само за 12 минути запомнят точната форма на крака на скиора, като така осигуряват максимално удобство. Честно казано, аз лично съм доста любопитна!
От друга страна, KJIS, Phenix и VIST отбелязват завръщането на модните звезди на пистата и в планината със семпъл дизайн, който се компенсира от смели ярки цветове - предимно синьо, зелено, мандаринено оранжево и лилаво.

 InstaShot архив на любимите ми неща:
(@preslava_tsacheva)





А вие интересувате ли се от зимни спортове? Кои от тях практикувате и придържате ли се към задължителната екипировка?

Follow Games of Fashion on:
FACEBOOK // INSTAGRAM


1 comment:

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava