Wednesday, September 30, 2015

Last Farewell To Summer in Magical Greece



Осъзнаваш, че зимата идва, когато се спънеш в сандалите си на път за входната врата и забележиш, че те просто си стоят там в нетипичната за тях компания на боти и гумени ботуши! Есента дойде толкова бързо и внезапно, че изобщо не усетих как изведнъж копринените рокли не са подходящи за навън. Но този сезон си има собствен чар и той е по един по-различен начин свеж и уникален. Полага основите на съвсем отделен мини свят и дава ново начало.
Но преди да се отдам на това начало, реших, че искам да ви разкажа за последната почивка от това лято. Едно страшно набързо организирано пътуване до съседна Гърция, където обаче събрахме толкова топли спомени и страхотен тен, че ще имаме за цяла зима! 


(Страхотната гледка от хотелската ни стая)

На моменти това лято беше доста динамично и изпълнено с емоции. Гърция трябваше да е мястото, където да си починем окончателно и от всичко! Само че, типично за нас, когато отидем на ново място, навъртяхме километри и километри до всички възможни близки дестинации, за да разгледаме всичко възможно и да сме спокойни, че не сме пропуснали нищо! Дестинациите бяха две - Кавала и Тасос. В средата на септември и двете места са доста спокойни (доколкото това изобщо е възможно за гърците), но безумно красиви и все още парещо горещи.



Културата на местните може да се усети най-добре из тесните улички, които са пълни с претъпкани заведения, през които много често си е истинско предизвикателство да преминеш. Чудесни са за вечеря, защото почти навсякъде има музиканти и самата атмосфера е доста приповдигната. Ако трябва да ви препоръчам нещо, което задължително да видите при посещение на Кавала, то това ще бъде Стария Град. Всяка къща и уличка разкрива удивителна гледка към Бяло море и Тасос. Пътят до античната крепост е доста стръмен и тежък за изкачване по сандали и в най-невероятната жега, но гледката ОПРЕДЕЛЕНО си заслужава! Безспорно едно от най-красивите места!


 
До Тасос може да се стигне с ферибот от Кавала. Пътуването е не повече от час и 40 минути, но е много приятно и времето минава неусетно. От пристанището на острова може да хванете автобус, който да ви откара в столицата. И макар Тасос да има богата история и много забележителности, ние решихме да прекараме времето си на удивителния плаж с кристално синя вода, нежен пясък и необятна гледка. Отдалеч лодките на рибарите изглеждат като детски играчки, а кейовете са романтично място за разходка.







А вие кои места в Гърция бихте препоръчали за посещение и почивка?

*Всички снимки в този пост са заснети със Samsung Galaxy S6 Edge

Follow Games of Fashion on:

6 comments:

  1. Не искам лятото да си отива, така и не му се наситих... Сега една Гърция ми се върти в главата - направо ми вкара мухата :D

    ReplyDelete
  2. Ехааа, този Samsung Galaxy S6 прави по-хубави снимки от моя апарат :D Гърция е супер дестинация за почивка, мисля много по-хубаво от българското черноморие. Ние преди години бяхме в Корфу, връхта беше :D Само попрекалихме с едно винце и после корема протестираше!
    Блузката на райе е страхотна, голяма сладурана си с нея!

    ReplyDelete
  3. Аууу какво чудничко място! Много красиво изглежда и разказа ти е страхотен!
    Аз лично силно препоръчвам гръцките острови Санторини и Корфу! Но финансите там са в повече! Невероятни и много красиви места (:

    ReplyDelete
  4. I am in love with Greece :)

    http://checkinonline.blogspot.pt/

    ReplyDelete
  5. I loove Greece!!! I was in Santorini and in Mykonos. Gorgeous places!!

    http://www.cristinasurdu.com/

    ReplyDelete
  6. What beautiful pictures! Make me think of visiting Greece one day. Thanks for sharing.

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava