Sunday, August 2, 2015

The Exciting Hamburg and its Many Bridges





В духа на леко обърнатата хронология, нашето пътуване всъщност започна от Хамбург. За това, след седмица забавяне, ето го и разказа от самото начало! 

Хамбург е един наистина вълнуващ град! Не мога да кажа, че се превърна в любимото ми място, но определено има какво да предложи и е хубаво, ако имате път натам, да го посетите! Самата му архитектура и разположение е по-скоро практична, отколкото красива и това силно прави впечатление на всеки, който истински харесва типичния за повечето стари германски градове готически стил. За мен той е не толкова живописен, колкото индустриален и практичен. Създаден е за да бъде удобен. Повечето сгради са не много високи и тухлени, което пък оцветява града в нежните нюанси на червено и оранжево и го прави приятно приветлив и особено красив по време на залез слънце. Кипящия живот в един от най-големите градове в Германия е истински опияняващ! Няма един спокоен момент. Винаги си обграден от хора от всички страни, които говорят превъзбудено и на висок глас и доста често, докато пристъпваш назад с фотоапарата пред очите си, може да се сблъскаш с друг турист, който също се опитва да улови семплата красота на Хамбург или да събере величествената сграда на кметството само в един единствен кадър (което е невъзможно)!





Всъщност нашето посещение обхвана един доста интересен момент. След като се настанихме в хотела и излязохме из града, се оказа, че сме попаднали в центъра на ежегодния триатлон, в който участват ентусиасти от цял свят, готови в рамките на един ден да редуват плуване, бягане и каране на колело. (Нищо чудно, че едва намерихме свободна стая в хотел) Беше наистина страшно интересно, макар че доста от главните улици бяха отцепени заради състезателите и често трябваше доста да заобикаляме, за да стигнем до някъде. 




 (Какво се случва,когато блогър види червен килим :D)
С приятеля ми се движихме с карта до различните забележителности (и бирарии), които си бяхме набелязали да посетим, и докато се разхождахме впечатление ни направиха многото мостове, покрай които минавахме. Интересен факт е, че Хамбург е градът с най-много мостове в Европа! Но това е напълно нормално, като се има предвид, че именно там се намира най-голямото пристанище в Германия, а през самия град минават успоредно една на друга реките Елба и Алстер. И щом споменах пристанището разходката до там по залез слънце е задължителна! Мястото е истински красиво, а някой от акoстиралите кораби са наистина впечатляващи! Историческия квартал Speicherstadt е близо до пристанището и също е една от задължителните дестинации по време на посещението на града. Именно там най-добре може да бъде разгледана типичната за Хамбург Brick Gothic архитектура, както и да бъдат открити страхотни бирарии за любителите.



 
Ако имате повече време за губене, разходката до парк Planten un Blomen определено трябва да влезе в списъка ви. Това е едно наистина вълшебно място. Като започнем от красивите места за отдих и почивка, които са устроени в различните кътчета на парка, там се натъкнахме и на най-красивата цветна градина с пищно разцъфнали рози и интересно водно шоу. Освен това има страшно много Outdoors игри и развлечения, тематично разделени градини, кафенета и ресторанти и много, много алеи. 




А вие били ли сте в Хамбург? Ако да - какво е мнението ви за града? Ако не - желаете ли да го посетите? :) 

Follow Games of Fashion on:

10 comments:

  1. Great Travel Photos!


    XOXO,

    www.fashionerza.com

    I can rock any outfits, come follow my online diary

    ReplyDelete
  2. Много си хубава, Преси! :*

    ReplyDelete
  3. Адашшш, прекрасна си, като цветенце! Този пост ми е любим! Много ми хареса - и снимки, и текст, и всичко, сякаш гледам някое предаване като "Глобусът" и ти си водещата, хехе :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ахахаха това определено е един от най-забавните коментари :D Често казано, като го даваха това предаване преди няколко години много го обичах и малко завиждах на жената, която така свободно всяка седмица пътуваше по целия свят :)

      Delete
  4. Още един прекрасен разказ! Преслава, това ти се отдава наистина много! Очаквам с нетърпение следващия travel пост и снимки, както и модните такива. Жвяла съм в Хамбург половин година и според мен много добре си уловила духа на мястото - определено не е най-красивия град, но наистина е много вълнуващ!

    ReplyDelete
  5. i want to have a trip,and thanks for your sharing .

    ReplyDelete
  6. Изглежда наистина интересно място. Ти си прекрасна, но това не е изненада! :)

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava