Thursday, August 20, 2015

Kristina's Beauty Tips: NO! I Don't Mind My Long Nails!




След като и самата аз попитах около... 10-тина пъти и получих прочутия смразяващ поглед на Кристина, ми стана ясно, че за това момиче, маникюрът е нещо наистина важно! Тя е известна с ноктите си, които въпреки неизбежните от време на време поражения, винаги успяват да те впечатлят, когато са в топ форма! Те са били повод да пропътува големи разстояния до локацията на любимата й маникюристка и с успявали да ме накарат да стоя на нисичко столче в продължение на цели 2 часа докато звукът от пилящата машинка бучи на главата ни... И това няколко дни преди Коледа, когато се появи с най-впечатляващия празничен маникюр! (то не бяха камбанки, подаръци, елхички и свещички) 
НО, в случай, че срещнете тъмнокосо момиче със забележителни нокти никога, АМА никога не я питайте.... 
-xoxo, Преси 

"Не ти ли пречат ноктите?" Еми... Не!


"Как пишеш на компютър/вършиш домакинска работа/пипаш с тези нокти?", "Как не те мързи да се гримираш всеки ден?", "Не мислиш ли, че се гримираш прекалено много? " - Чувах тези въпроси от време на време. Не им обръщах внимание. Обяснявах любезно, надълго и нашироко. И в един момент осъзнах, че ми е писнало.
The begging. От година и половина поддържам дълъг маникюр. Класически, правоъгълна форма. Но преди месец реших да експериментирам и я промених и направих ноктите си остри. И изведнъж гореизброените въпроси започнаха да се изливат върху мен с кофи.
The Answer. НЕ! Не ми пречат на абсолютно нищо. Мога да готвя, пера, чистя и да гледам с Дългите си Остри нокти. Преси знае(както предполагам и тези от вас, които са с дълги нокти) кое е единственото нещо, което ми е трудно да правя - да вдигна стотинка от равна повърхност. 


Наблюдавам тенденция, че са страшно популярни късите, сладки ноктенца, лакирани вкъщи, с телесен цвят лак - your choice. На мен ми харесва да подаря на себе си времето, в което някой се грижи за ноктите ми. Харесва ми, че ноктите ми правят впечатление, защото една женска ръка винаги изглежда по-добре с красив маникюр. 

  Реакцията на моя колежка: "Уау! Те са като произведение на изкуството!"

С грима съм вече сигурна, че много добре разбирате за какво говоря и как се чувствам. Няма да задълбавам дълбоко в тази тема, обещавам. Самото действие на гримиране за мен са съкровените мои 20-30 минути.
В забързаното ми ежедневие, в което всяка секунда е разпределена, когато се гримирам, обръщам внимание на себе си. Забравям за домакинство, не обръщам внимание на лежащото в краката ми куче. Моите 20 минути. И не, не ме мързи да го правя всеки ден, и не, не ми е жега с грим, и не, със сигурност не се гримирам, защото се чувствам несигурна в лицето си. Доставя ми удоволствие да го правя и имам желание да се уча и усъвършенствам. 

 
Много ще ми е интересно да чуя вашето мнение и вашите истории по темите!
Споделете с мен какво мислите за тези въпроси, особено за грима. Какво за вас е грима и гримирането?

Кратък преглед на Nails-tagrama на Криси :D
Follow her - @christinaaddd


 Follow Games of Fashion on:

10 comments:

  1. Аз вече съм се автоматизирала в отговорите ''не,не ме мързи да се гримирам всеки ден'' и ''не, не ми пречат ноктите - дори ми е по-удобно с тях'' :D. Обичам да се гримирам и въобще не ми пука кой какво си мисли - правя го за себе си, а не за да се харесам на някой. Винаги съм с прическа, парфюм, маникюр и грим.
    Много ми хареса маникюрът в бордо и нюд - определено ще си го направя през настъпващата есен :)

    preslavasbeautydiary.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. I feel you, girl! Hahaha
      Благодаря за комплиментите!

      Delete
  2. Beautiful tips :) Kiss from France, Sand.
    .
    www.taimemode-fashionblog.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merci beaucoup, ma chérie ! Bisous à toi aussi
      XOXO

      Delete
  3. I think you look fantastic and you should just keep being you. I think your nails are so cool and very unique! Makeup is not needed by everyone every day some and I think that is personal choice. I wear makeup daily but I don't wear much as it only takes me 5 minutes.

    Rebecca
    www.winnipegstyle.ca

    ReplyDelete
  4. Невероятен маникюр. Аз съм маниак на тема маникюр през целия си живот, но в последно време имах проблеми и ми се наложи доста време да ходя без лак и без дългите си нокти. Хората, които са свикнали с тях, определено нямат проблем. А относно грима, не съм толкова навътре по темата. Избягвам да се гримирам с 13 нюанса сенки и т.н. Наблягам по-скоро на вежди и контур. Също така залагам на очна линия. Прекрасен нежен грим, Криси :)
    хх
    cvetybaby.com

    ReplyDelete
  5. Cyberpunk Jacket is the perfect gift for any fan of Cyberpunk 2077. It's made from high-quality materials and features a comfortable fit. The jacket is available in a variety of colors, so you can find the perfect one to match their personal style.

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava