Friday, July 24, 2015

Being Part Of A Fairy-Tale In Magical Bremen



По време на целия полет обратно към България се опитвах да измисля най-добрия начин, по който да ви представя този пост. Не искам да ви затормозявам с много информация, но за да обрисувам думите си, ще включа доста снимки на тези два прекрасни града, които, ако някога имате път натам, горещо ви препоръчвам да посетите - Бремен и Хамбург.
Нищо не зарежда повече с позитивна енергия от пътуването, а след това тази енергия те държи на ръба дъъълго, дълго след като вече си си вкъщи. През лятото предпочитам да изпълвам ваканцията си с най-различни дестинации, защото аз съм един от онези хора, които просто не се чувстват добре ако останат за дълго на едно място. За щастие, с приятеля ми си приличаме по това :D Може да имаме само 7 дни заедно, но ще ги запълним от сутрин до вечер с планове и силни преживявания. И така стигнахме до Бремен и Хамбург...
Всъщност, първо до Хамбург, но реших да започна с това, което е най-близо до сърцето ми, а за другото страхотно място ще научите в следващия пост. И такааа....

БРЕМЕН
"До сега не съм пътувала достатъчно, не съм живяла достатъчно и не съм видяла нищо!" точно това си помислих, когато започнахме да се разхождаме в Бремен. Нека ви кажа нещо - това е един от градовете, които човек трябва да види ПОНЕ веднъж в живота си! Малките му, тесни улички са изпълнени с повече живот и емоции от всеки огромен площад в Берлин, Париж или Рим. Докато се разхождаш, останал почти без дъх заради безумно красивата архитектура, която те обгръща, започваш все по-силно да вярваш, че крачиш из мистично градче от приказките. Почти мога да чуя песента на Бременските музиканти, а с всяка една цветна улица и уютно кътче, усещането за витаещата във въздуха магия те обхваща все по-силно. Сякаш си част от приказка. Трудно ми е да повярвам, че има хора, които действително живеят там, защото всичко е толкова автентично, декоративно.


Разходката из площада на катедралата "Св. Петър", историческото кметство, градския парламент, статуята на Роланд (пазителя на Бремен) и тази на Бременските музиканти е задължителна! Ако имате силен дух и здрави прасци :D, не пропускайте изкачването по една от кулите на катедралата... гледката от върха е изумителна!








Историческия квартал Schnoor е единствения по рода си, обявен за културно наследство от ЮНЕСКО и само един поглед е достатъчен да разберете защо! Това е едно безумно красиво и много, много специално място. В рамките на няколко метра дължина и (грубо казано) 3-4 метра ширина, Schnoor събира онова леко загадъчно очарование на германската култура със своите бирарии, магазини за ръчно изработени изделия и антиквариати. 


 



В случай, че имате повечко време (и надежден навигатор) може да се отбиете и до невероятния парк Рододендрон, където ще се насладите на огромно разнообразие от красиви цветя и тематично обособени градини.


Бремен може да те остави без дъх! Дори не мога да намеря подходящите думи да опиша огромното очарование и мистична магия на този град, който сякаш те пренася из страниците на някоя книга с приказки. С всяка една крачка се влюбваш все по-силно във всичко, което те обгражда, а зад всеки ъгъл те очаква нова, изумителна гледка (като например тези на долните снимки). Ококорваш очи от изненада и удивление и снимаш в отчаян опит да запечаташ тази красота, макар да знаеш, че е невъзможно!



Има ли място, което е накарало вас да се чувствате като част от приказка? Споделете кое е то, ще се радвам да го посетя един ден :)

Follow Games of Fashion on:
FACEBOOK / INSTAGRAM

11 comments:

  1. Ох, вълшебно! Не бях се замисляла за тази дестинация, докато не видях твои снимки, а сега и с цялото това описание.. май един живот няма да ми стигне да обиколя всички прекраснотии на тоя свят. На мен така ми подействаха Рим и Барселона.. сякаш оставих части от себе си там. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ох, със сигурност един живот за всички мечтани дестинации не стига, но определено ти препоръчвам Бремен да бъде по-нагоре в списъка :) Само че задължително през лятото! :)

      Delete
  2. Здравей, Преслава, разказът е изпълнен с толкова пъстрота и вълнение, че мислено се преселих на това живописно местенце. Преди по-малко от месец се завърнах от приказните Йонийски острови, това е едно изключително място, което пленява посетителите си с приказни плажове, лазурно море, дива природа, сърдечни и гостоприемни хора, и гледки, които спират дъха.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти за милите думи! Да, Йонийските острови звучат наистина чудесно! Не знам как не съм се сещала за тази дестинация до сега, но след акто разгледах около 10 000 снимки в Google, определено ги включвам в списъка :D

      Delete
  3. Невероятно е... а разказът - така увлекателно и красиво написан! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря! Радвам се, че ти е харесал :)

      Delete
  4. Страхотно изглежда, наистина трябва да се посети :)))
    Но..в сърцето ми остава Флоренция <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. О, даааа, Флоренция <3 Надявам се да я видя един ден! :* :*

      Delete
  5. That city really looks like a fairy tale :) Really amazing pictures! :)

    http://checkinonline.blogspot.pt/

    ReplyDelete
  6. Много красива история и прекрасно място. Снимките са невероятни :))) Най-хубавите спомени са от пътуването и откриването на нови и различни места по света, наистина е голямо богатство. Радвам се, че си прекарала страхотно, мястото си заслужава напълно.
    хх
    cvetybaby.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, Цвети :) Радвам се, че ти е харесало!

      Delete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava