Friday, April 24, 2015

A Story about How We Fell Inlove with Plovdiv!




Ето ме и мен, най-накрая намирайки малко време в тази луда, луда седмица, за да ви споделя дълго отлаганите си впечатления от една страхотна почивка, която аз и гаджето си спретнахме по случай неговия рожден ден.
И така... спряхме се на Пловдив поради една причина - чували сме само хубави неща за града и самите ние много пъти сме ходили, но за нещо от рода на... 2-3 часа и все по работа. За това този път решихме да си отделим цели 3 дни!
Няма дори да започвам да ви разказвам за всичките достойнства на Пловдив, защото съм сигурна, че всички вие сте слушали за тях или сте ги видели с очите си! Ще спомена единствено, че това е град, който събира в себе си всичко онова, което обичам - модерната и оживена част е страхотно място за младите хора, а стария град е като мехлем за огромната ми любов към старинния стил.
Но нека започнем от начало...
Отседнахме в хотел Алианс, където хората бяха страшно мили и много ни глезиха, с което определено ни спечелиха за повторно посещение! :D Хотелът е уютно място, съвсем близо до центъра и го препоръчвам горещо на всички, които търсят комбинация от стил и разумни цени.


Първия ден прекарахме в съвременната част (така я нарекохме :D), която беше украсена наистина прекрасно по случай Великден и беше буквално претъпкана с хора! Хубавото време, на което случихме, определено също беше причина за оживлението. Там най-накрая успях да намеря перфектното място, на което да закача мартеницата си! И слава Богу, защото я носех в чантата си от 2 седмици и само преценявах дърветата покрай мен, докато не видях тази пищна магнолия в самото сърце на Пловдив! След това се разходихме из многото малки улички с готините им кафенета и магазинчета <3



Евентуално, разбира се, дойде и момента, в който решихме, че ни се пие бира! В тази част от историята ми се появява любимото ни място в Пловдив - страхотното заведения Ale House. Там срещнахме най-милия персонал и най-отзивчивите собственици, които съвсем подробно и интересно ни разказаха за огроооомните бирени казани (варели???), които стоят на входа на заведението и снабдяват с жива бира кранчетата до всяка маса. Обстановката, самия интериор и разнообразната храна правят много силно впечатление! Определено ви препоръчвам да посетите бирарията, в случай, че имате път към Пловдив. Ако ли не - с радост установих, че такова заведение има и тук в София! Вече е посетено и впечатленията ми само се потвърдиха - СТРАХОТНО Е!! (Най-отдолу в поста ще оставя адреси и към двете ;) )
Освен това, познайте какво... с големи усмивки установихме, че живата бира ти дава само и единствено гениални идеи! Все пак благодарение именно на нея успяхме да разгледаме обстойно и нощен Пловдив :D

Познайте колко литра бира изпихме преди тази снимка :D

Следващия ден посветихме на Стария град и забележителностите там. Той е доста специално за нас място, за това много се радвам, че имахме предостатъчно време да разгледаме всичко подробно и на спокойствие.



 Old School стил на ориентиране в Old Plovdiv! Бях забравила колко по-забавно е с карта :D



Останалата част от деня посветихме на тепетата, като така и не стигнахме единствено и само до това, до което най-много искахме - с паметника на Альоша! Какво да се прави... късметът на неориентирания турист :D За сметка на това обаче се насладихме на хубаво време и страхотна гледка от хълма Дънов.


Изненада, изненада! Пловдив ни хареса толкова много, че два дни след като се прибрахме за Великден не спирахме да говорим за него! И в крайна сметка се върнахме - този път и с родителите си, за да им покажем Ale House и още няколко готини ликации. :D По пътя обаче се отбихме на едно страхотно място - Шато Копса! Самата сграда на шатото е много впечатляваща, защото прилича на замък, а вътре някои от вас ще открият истински рай - стотици литри вкусно отлежало вино и луксозни спа процедури! <3

 




Ale House Пловдив - ул. Капитан Райчо 54
Ale House София - ул. Христо Белчев 42
Хотел "Алианс" Пловдив  - бул. Васил Априлов 7

Ами вие? Харесвате ли Пловдив и кои места бихте ни посъветвали да посетим следващия път? :))

18 comments:

  1. Обожавам Пловдив!Била съм много пъти и напълно те разбирам :) Което и местенце да посетиш-мисля,че няма да сгрешиш. Много ми харесва атмосферата,която цари там,а архитектурата и всички приятни местенца нямат нужда от коментар :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, наистина! А само като си помисля с колко резервирана преценка отидох... :)

      Delete
  2. Страхотна статия <3

    ReplyDelete
  3. Чудесни снимки, обожавам Пловдив, връщам се там всеки път с голямо удоволствие и ако някой ден трябва да избирам друг град за живеене, то това би бил Пловдив. Страхотна статия, поздравления! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Точно това и аз си мислех... ето местенце, на което бих се върнала дори да живея. Даже като минавахме покрай някои готини стари къщи си казвахме... ееее представи си тази колко ще е хубава ако се оправи малко :D Благодаря ти иначе :)

      Delete
  4. Още не съм ходила в Пловдив (да, знам...срамота). Нямам търпение да го посетя възможно най-скоро! :) Прекрасни снимки, сигурна съм, че е било вълшебно!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Теди, определено при първа възможност (и малко свободно време) да заведеш прекрасните си мъже там! :*

      Delete
  5. Aww! Such cute pictures! More photos please? :))
    www.cielofernando.com

    Please check out my latest post, too. ♥
    BLOG | INSTAGRAM | FACEBOOK

    ReplyDelete
  6. Препоръчвам кафенето, вдъхновено от сериала Приятели - Central Perk. Обстановката и интериорът са като от филма. Докато учих в Пловдив, обичах да прекарвам времето си там с приятели. Изключително уютно е! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Еххх как съм го пропуснала... Чувала съм за това заведение, но направо ми излезе от главата... Тъкмо повод да се върнем обаче :)

      Delete
  7. Преси, страхотни снимки и разказ, въобще всичко ме пренесе в една прекрасна атмосфера, която мечтая и аз да посетя един ден :) Чета ти пътеписите с голям интерес!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, адаш :* Много се радвам, че ти харесват!

      Delete
  8. Страхотни снимки, аз съм била няколко пъти в Пловдив, но така и не успях да му се насладя напълно. Скоро мисля да отделя ден-два за обиколка. Прекрасен пост!
    ххcvetybaby.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз си го спомням твоя пост от там :) Определено и аз не му се насладих напълно, но това си е направо причина отново да го посетим! Благодаря ти иначе :)

      Delete
  9. И ние ходихме до Пловдив с мъжо, но преди много време и пак така за кратко. Сега като прочетох поста така ми се прииска пак да отидем! Пфу! Ха такааа, значи и вие си падате по биричката, знаех си, ето защо те харесвам толкова много! :D
    Страхотен пост и снимки, определено ще отидем пак това лято и ще посетя тези места!

    ReplyDelete
  10. Very beautiful shots!

    www.annarise.com

    ReplyDelete
  11. Изглежда сте прекарали добре! И аз все се каня да отида за няколко дни до Пловдив!

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava