Wednesday, November 6, 2019

За есента и спестяването



Знам, че никак не ми се искаше есента да идва, но сега щом е тук, съм много щастлива. Мисля, че вълнението при есента при мен започва с обаждането от куриера, че новото ми палто за сезона е на път. От този момент нататък, всичко е прекрасно. Но макар да ми се иска всичко да бъде цветя, рози и кашмир, трябва да ви призная нещо, приятели. Дойде онзи момент от моя живот, в който осъзнах, че с цел сбъдване на по-големите ми желания и мечти, трябва да започна да планирам разходите си особено внимателно. Или иначе казано - да пестя. Не че до сега съм мятала пари напред-назад за глупости, защото от рано ми стана ясно колко трудно се изкарват, но може да се каже, че не гледах в дългосрочен план на нещата. Затова през този сезон подбирам покупките си особено внимателно. Оставям ги да пренощуват няколко нощи в shopping cart-а ми, за да съм сигурна, че ги искам (и че ги сънувам, хаха :)) Правя си една сметка на "Бележки" в телефона, според която по тази схема съм спестила 8 импулсивни покупки, които се равняват на 642,49лв. Не е зле, нали :)
Междувременно наред с това се опитвам да обръщам по-голямо внимание на качеството на дрехите, използваните материи, начините на пране и пр. Желанието ми да откривам качествени и sustainable вещи - дрехи и аксесоари - продължава да ме отвежда на hand-made базарите, които за огромно мое щастие са в разгара си. С огромно удоволствие мога да заявя, че последните десетина аксесоара, които съм си купила, са дело на български дизайнери. И съм много щастлива от това, защото виждам истинската разлика - в качеството, отношението, материалите. В края на октомври посетих любимия си такъв базар - "На горния рафт" и имах удоволствието лично да се запозная с дизайнерката на един от любимите ми български брандове за гривни - Miche. (Виждали сте ги в този пост.) Тъй като в момента все по-често се оглеждам за деликатни бижута, този път погледа ми привлече настоящата колекция на Miche - DECO, която надгражда вдъхновението от българската традиция на цветната шевица, позната от известните им гривни. Колекцията представлява интерпретация на работата на родни дизайнери и модернисти от началото на миналия век и включва нежни бижута (колиета и обеци), красиви фишута, коустери и планери - които са доста красиви и удобни. И понеже искам да ви разкажа повече за колекцията, подготвям кратко, но много интересно интервю с дизайнерката й, което ще публикувам във Facebook и Instagram. :) С това продължавам мисията си да напомням на хората колко изумителни таланти имаме и как произведенията на българските дизайнери, бидейки уникални и чудесно изпипани, далеч надминават редица световноизвестни брандове (като дори не визирам само бързата мода).
  Нямам представа защо толкова много време съм стояла настрана от еко змийската кожа. Беше тайна и неизказана любов. Но тази есен й дадох свобода с ботуши от Mango, които беше голяма и малко излишна драма да се озоват в гардероба ми. Няма да ви разказвам с подробности, но сагата включва едно изчерпване на онлайн количествата, 2 посетени магазина, 4 консултанти в магазините, които може леко да съм стресирала, 3 имейла до Mango и безброй рефрешвания, докато "Order now" иконката се появи до тази на 38-ми номер. Да, така е, когато си наумя нещо :D

Прегръдки!

Бижута: MICHE
Рокля: H&M
Coat: Holly&White by Lindex
Boots: Mango

Photo Credit: Nikolay Yordanov

Follow Games of Fashion on:

No comments:

Post a Comment

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava