Thursday, April 5, 2018

Разгадаване на пролетта



В самото начало на истинската пролет, идва онзи особен момент, в който като че ли просто не знаем какво да облечем. Сутрин е хладно - даже бих казала леко мразовито - а следобед слънцето най-после истински нагрява и покачва температурите до 20 и няколко градуса. И тогава започва едно мъкнене на връхни дрехи, едно пуфтене и чудене в коя ръка да ги прехвърлим, за да не крадат внимание от нашия аутфит-on-point момент...
Да, може да е доста неудобно! Но пък това си е чара на пролетта. Никога не знаеш в кой ден няма да се проклинаш, че не си по рокля и в кой - че си излязъл без чадър (като ситуацията от тези снимки, например!)
Затова аз винаги се стремя да намеря оптимално решение. Имам един запас от връхни дрехи, които са подходящи именно за този сезон. Достатъчно плътни са, за да може сутрин да ми пазят топло, особено когато ходя 30 минути пеша до работа, но не прекалено, за да ми се иска да ги разкъсам от гърба си следобед, когато се прибирам. (Да, и това се е случвало!) Ключът за мен е да са Oversize и от по-леки материи с подплата. Любимо попадение за този сезон ми е този разкошен тренч, който открих в Remix и на всичкото отгоре беше чисто нов! Харесва ми широкото райе, защото прави модела още по-интересен и винаги е страхотен акцент на всеки тоалет, защото определено привлича погледа. Междувременно, напоследък доста се заигравам с миксирането на десени и принтове. Много ми допада наслагването на широкото и тясното райе в този случай, което прави тоалета много ефектен. Ако мога да дам само един съвет за този сезон, то той би бил да се оглеждаш за връхни дрехи с готини детайли и принтове - oстаналата част от облеклото може да бъде супер семпла.
Другото нещо, по което доста си падам напоследък, това са висулките за чанти и значките. Мисля, че са страхотен statement детайл и могат да предадат дързост и разнообразие и на най-обикновената чанта. Освен това предизвикват еуфория в познати и непознати хора и много често на спирката (примерно) мога да чуя... "Олеее, колко сладка висулка! То къде е?" Нали... networking, където най-малко го очакваш :D В случая моята любима малка Debenhams през тялото, която колкото и много да си обичам, понякога ми се струва доста basic. За сметка на това позволява огромна креативност при аксесоарите. А и един малък цветен акцент винаги е добре дошъл, нали? :)

Тренч: Holly&White By Lindex
Блуза: Zara
Панталон: H&M
Чанта: Debenhams
Аксесоари за чанта: H&M
Боти: Zara

А вие как успявате да надхитрите пролетта и нейното променливо време? Наистина, всеки съвет е повече от добре дошъл! И също така - допада ли ви миксирането на принтове? 

Photo Credit: Nikolay Yordanov

Follow Games of Fashion on:

No comments:

Post a Comment

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava