Thursday, February 8, 2018

Обувките, от които имаш нужда през пролетта



Пролетта е почти тук и няма да те лъжа - нямам търпение да затворя ботите и ботушите в гардероба до следващата зима. Не знам защо, но за мен топлите месеци винаги са означавали - повече обувки. Така, например, ако за една зима нося три или четири чифта основно, през пролетта и лятото мога да стигна до десетина. Да, имам проблем с обувките и го осъзнавам :D
Майка ми твърди, а и аз бегло си спомням, че като малка съм имала големия мерак да ходя с нейните токчета и непрекъснато съм ги обувала и влачила по теракотените плочки, които имахме преди мноооого години в коридора на апартамента. Представяш ли си каква болка за мозъка и нервите е да слушаш как се влачи токче по плочки с часове наред? А каква болка за сърцето е, че в своята неспособност да ходи нормално дори и без обувки, дъщеря ти съсипва любимите ти чифтове? :D
Не знам дали в резултат на тези "тренировки" от невръстна възраст или пък в следствие на дванайсете години народни танци дали отражението си в железни прасци, но аз никога не съм имала проблем с високите обувки. Напротив - имам страшно много. 
Дори понякога през зимата обувам любимите си чифтове с най-различни комбинации през огледалото, мечтая си колко хубаво би било сега да изляза така, а след това навличам дънки и пуловер, обувам кубинки и отварям входната врата на реалността.
Но тъй като най-хубавото време тепърва предстои, днес реших да споделя с теб своите три must-have токчета за пролетта, както и няколко идеи за това как да ги съчетаваме и практически обяснения защо имаме нужда от тях :) 
Надявам се с всичко това да ти бъда полезна в планирането на пролетният шопинг!

Basic will be basic
Има ли нужда изобщо да говорим? Всички сме наясно с онези 5 basic неща, които задължително трябва да присъстват в гардероба ни - черна рокля, бяла риза, slim дънки, кожено яке и ЧЕРНИ ТОКЧЕТА. Рядко има по-секси обувка от красивите, елегантни, изписани черни високи обувки с тънък ток и елегантен остър връх. Те магически могат да направят всяка рокля достойна за бляскаво събитие, всеки чифт бунтарски дънки - елегантни и всеки чифт крака - по-дълги! Хохо!
Аз реших да съчетая своя чифт със скъсани дънки и скъсен топ - много любима комбинация за ежедневието.
Топ: ASOS // Дънки: Bershka // Раница: Stradivarius // Обувки: Deichmann (тук)

Обувките - акцент
Следващия абсолютен Must-have за мен са обувките, които са акцент на тоалета. Най-лесният начин за постигането на това е да изберете чифт в нетрадиционен за вас цвят. В случая аз избрах сини обувки, защото като се замислих - никога не съм притежавала обувки в подобен нюанс. А този ми допадна изключително много именно заради своята силна наситеност  кадифен завършек, който много красиво отразява светлината. Подобен акцент няма как да не привлече вниманието и да не придаде характер на иначе класически и изчистен тоалет. Освен това ярките нюанси са толкова подходящи за пролетта! Напомнят на свежи разцъфнали цветя!

Дънки: H&M // Риза: LC Waikiki // Палто: Remix // Чанта: Parfois // Обувки: Deichmann (тук)

С няколко сантиметра по-дълги крака
И последни (но не и по място!) в списъка с пролетни must-have обувки са токчетата в Nude нюанс. Противно на очакванията на всички, в nude токчетата няма нищо скучно! Напротив, те са чудесно оръжие в ръката на всяка жена, защото оптически издължават краката (...и повдигат дупето :D) Много са елегантни и съвършено допълват всеки тоалет без значение от повода, защото се комбинират изключително лесно и безпроблемно. Няма цвят, с който да не се разбират :) Така че, погледнато по този начин, те са и страхотна инвестиция.

Панталон: H&M // Блуза: Zara // Чанта: Zara // Барета: Local shop // Обувки: Deichmann (тук)

 А вие имате ли Must-have обувки за пролетта?

*Публикацията е в партньорство с моите любими Deichmann, които бяха така мили да ми поверят отговорната роля на техен блогър за 2018 година! За един shoes freak като мен, това е повече от чест! Винаги съм знаела, че тренировките на теракота в коридора ще бъдат от полза и ето че Deichmann първи го забелязаха!
Заедно с прекрасните хора там сме подготвили мнооого изненади, вдъхновение и усмивки през тази година и вече нямам търпение да разкажа за всички тях!
Благодаря за доверието на целия им екип (защото са мега яки!) и на всеки един чуден, усмихнат и готин човек, който се е спирал някога в моето малко кътче в големия интернет! 
Целувки безкрай!

Photo Credit: Vibrant Frame by Nikolay Yordanov

Follow Games of Fashion on:

No comments:

Post a Comment

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava